Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/ivairus/42623/kaip-is-debesu-kompiuterijos-gauti-didziausia-nauda/spausdinti/

Kaip iš debesų kompiuterijos gauti didžiausią naudą?

Publikuota: 2013-12-16 13:32
Tematika: Kitos protingos mintys
Aut. teisės: ©BDC institutas
Inf. šaltinis: BDC institutas

Galima nesunkiai įvardinti kelias priežastis, kodėl įmonės kelia savo paslaugas ar infrastruktūrą į „debesis“: verslas įgyja lankstumo, gerinamas veiklos efektyvumas, paslaugų prieinamumas; svarbiausia – ženkliai sumažinamos IT išlaidos. Tačiau kaip pasirinkti tinkamiausią „debesies“ technologiją?

Ne kaina svarbiausia

Nors keliant paslaugas „į debesis“ svarbiausias veiksnys dažnai būna kaštų mažinimas, įmonės „eina į debesis“ ir siekdamos operatyvesnio ir efektyvesnio darbo, novatoriškų priemonių bei verslo strategijos suderinimo su sėkmę nešančiais IT sprendimais.

Pastaruoju metu vis daugiau organizacijų ryžtasi IT infrastruktūros stiprinimui ir optimizavimui su integruotomis vieno gamintojo sistemomis ir „debesų“ valdymo paslaugomis (angl. Engineered systems). Išties, kartais tai yra optimalus modelis, galintis pasiūlyti ekonomiškai palankius sprendimus: tas pats pardavėjas atsako ir už kasdienę sistemos priežiūrą ir trikdžių šalinimą, ir už naujų programėlių diegimą. Tokiu būdu klientas už mažesnį mokestį gauna didesnį paslaugų teikimo patikimumą.

Kaip iš debesų kompiuterijos gauti didžiausią naudą?

Integruotosios sistemos privalumai

Verslo poreikiai nuolat auga, IT ekosistema tampa vis sudėtingesnė. Galiausiai įmonės atsiduria nepavydėtinoje situacijoje, kai nebeturi pakankamai apmokytų vidinių darbuotojų darbui su skirtingų tiekėjų sistemomis, kurios – neoptimizuotos veikti kartu – tiesiog nesusikalba. Išeitį čia gali pasiūlyti perėjimas į „debesis“ arba integruotąją sistemą.

Kompiuterinės ir programinės įrangos komponentai, gamintojo įtraukti į integruotąsias sistemas, būna suderinti ir išbandyti efektyviam naudojimui. Be to, kainos ir veiklos efektyvumo rodiklių palyginimas su alternatyviais (kelių pardavėjų įrangą integruojančiais) sprendimais, įrodo, jog kompleksinės inžinerinės sistemos pasiekia geresnių verslo rezultatų ir reikalauja mažesnių išlaidų.

Tokios integruotosios sistemos užtikrina labai efektyvų būdą paskirstyti išteklius duomenų centre arba „debesyse“, supaprastinti IT aplinką ir sudaryti sąlygas inovacijų diegimui. Tokioms sistemoms reikia mažiau energijos, patalpų ir priežiūros laiko.

Kitais žodžiais tariant, integruotosios sistemos suteikia galimybę dirbti efektyviau, supaprastinti informacines technologijas ir sumažinti duomenų centro operacinius kaštus.

Taigi, derinant „debesyje“ teikiamas paslaugas ir integruotąsias sistemas, privalumai gali būti šie:

  • Sumažinamos IT išlaidos;
  • Patobulinami sistemų procesai ir kontrolė;
  • Suteikiamos aukštos kokybės paslaugos pagal kliento poreikius;
  • Nuolat vyksta sistemų priežiūra ir atnaujinimai;
  • Sumažinama gedimų rizika;
  • Klientams reikia pirkti daug mažiau paslaugų tam pačiam darbui atlikti;
  • Pagreitėja incidentų sprendimų laikas;
  • Užtikrinamas pasaulinius standartus užtikrinantis paslaugų teikimas ir saugumas, sistemų valdymo reikalavimus.

BDC institutas
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!