Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/ivairus/32520/socialiniu-tinklu-etiketas/spausdinti/

Socialinių tinklų etiketas

Publikuota: 2012-01-18 19:36
Tematika: Kitos protingos mintys
Aut. teisės: ©Vyras.in
Inf. šaltinis: Vyras.in

Socialinių tinklų etiketasŠiame sparčių pokyčių ir komunikacijos amžiuje, vartotojams sunku susigaudyti informacijos gausybėje ir greitai prisitaikyti prie naujų platformų.

Tarkim, gyvenimas socialiniuose tinkluose – „Facebook“, „Twitter“, „Foursquare“ – turi savo nerašytas taisykles, t. y. etiketą. Mes galime panaudoti šiuos tinklus savo naudai.

Tiesa, šį sykį straipsnis gali būti drąsiai priskiriamas ir „Santykių“ kategorijai, kadangi dalinai mūsų patarimai vyrams moko kaip susikurti patrauklų profilį priešingos lyties atstovėms.

Neatskleiskite visos informacijos

Yra galimybė pasirinkti, kuri jūsų profilio ar „sienos“ atnaujinimų informacija bus parodyta lankytojams. Galite apriboti jos prieinamumą iki draugų ar šeimos narių lygio.

Vieną dalyką turite įsidėmėti – tikras vyras yra diskretiškas ir nepasakoja garsiai apie savo nuotykius, pvz. kad vakar pakabino „štai tokią panelę: (nuotrauka)“. Tad, kontroliuokite informaciją ir jos priėjimą.

Jokio žmonių persekiojimo

Iš tiesų „Facebook“ gali daug pasakyti apie žmogų. Iš įkeltos dainos galime daugiau sužinoti negu kūno kalbos dėka. Tačiau „persekioti“ žmones reikia atsargiai. Yra programėlės, kurios parodo kiek kartų žmogus atsivertė jų profilį.

Šios programėlės tobulėja ir galbūt netrukus galėsite sužinoti kiek laiko, kuriame puslapyje tam tikras žmogus praleido jūsų profilyje. Jeigu jus atstūmė kokia mergina, tai susitaikykite su tuo ir netikrinkite jos „Facebook“ profilio. Rimtai.

„Draugai“ ne visada yra jūsų draugai

Keista tendencija plinta virtualioje erdvėje! Atrodo, kad daugybė žmonių konkuruoja norėdami parodyti didžiulį savo „draugų“ sąrašą. Tai, tarytum, prestižo reikalas. Tačiau jeigu 90 proc. jūsų „draugų“ nėra pažįstami ar su jais visais realybėje neteko bendrauti, vargu ar turite labai didelę reputaciją.

Būk išrankus. Kuo išrankesnis esi, tuo mažiau nerimauji dėl paskleistos informacijos ir to pasekmių. Mūsų rekomendacija būtų apsiriboti šeimos nariais, draugais ir pažįstamais. Juk su jais ir bendraujate!


Vyras.in
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!