Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/ivairus/25688/kaip-kurti-draugiska-kolektyva-patarimai-vadovams/spausdinti/

Kaip kurti draugišką kolektyvą? Patarimai vadovams

Publikuota: 2010-10-16 09:05
Tematika: Kitos protingos mintys
Inf. šaltinis: Pinigukarta.lt

Kaip kurti draugišką kolektyvą? Patarimai vadovamsPinigukarta.lt sulaukė daug šmaikščių pasiūlymų, kaip įmonės vadovas turėtų elgtis su savo darbuotojais, kurti bendrų tikslų siekiantį kolektyvą. Ar jis turėtų būti griežtas ir valdingas? Užjaučiantis, jautrus? Leisti vakarus su darbuotojais prie alaus bokalo? Ne… Štai penki išradingiausi pasiūlymai:

5. Marius: Galėtų nuvežti visus darbuotojus į kaimą, pabūti kartu, pabendrauti, o kitą dieną duoti grupelėmis atlikti kaimo, ūkiškus darbus. Vieniems mėšlą pamėžti, kitiems jį išvežti, iškratyti, suarti dirvą. Įspūdžių užtektų ir ištvermę patikrintų, atsiskleistų požiūris į kitus kolegas.

4. Lina: Taip pat renginiams tinkamas variantas – surengti vadinamąją beždžioniukų diskoteką. Darbuotojai pasirenka, kokias muzikos grupes atstovaus, ir pasipuošę specialia apranga ir priderinę išvaizdą surengia dainų konkursą (dainuoti nebūtina, pakaks žiopčioti).

3. Justinas P.: Darbuotojams paskirti užduotį, kuri būtų labai svarbi pačiai įmonei (ar bent jau taip manytų jos darbuotojai) ir jos atlikimui skirti labai trumpą laiko tarpą (vienas žmogus jos įvykdyti nepajėgtų fiziškai). Tuomet darbuotojai būtų tarsi priversti kooperuotis, taip pat jie pamatytų vienas kito pliusus ir minusus. Manau, kad tokioje streso situacijoje darbuotojai išmoktų dirbti kartu dėl bendro tikslo.

2. Justinas: Manau, jog tikrai geras, supratingas ir naujoves mėgstantis vadovas, norintis gerai sucementuoti kolektyvą galėtų padaryti taip: geriausiai juk kolektyvą suvienija puikus vienas kito pažinimas, o kas, jei ne asmeninio gyvenimo žinojimas, tą pažinimą gali geriau atskleisti. Todėl vadovas turėtų pasiūlyti darbuotojams vienai nakčiai apsikeisti buto raktais ir po darbo vykti gyventi į kolegos namus. Jei kolektyvas nėra didelis, tai galbūt net išbandyti visų bendradarbių gyvenimus. Be geresnio vienas kito pažinimo laukia krūva puikių akimirkų ir neišdildomų įspūdžių.

1. Tomas: Jei viršininkas vyras ir kolektyve dominuoja vyrai, viršininko žmona turėtų būti ta cementuojanti dalis. Ji per vyrų antrąsias puses, kurios būtų kviečiamos į vakarėlius, piknikus gamtoje bei kitus komandinius užsiėmimus (knygų klubas, kulinarija, baseinas, jodinėjimas ir t. t.) galėtų paveikti antrąsias puses, kad jos paskatintų pasiekti viršininko pageidaujamų rezultatų pačius darbuotojus. Į tokius suėjimus negalima kviesti pačių darbuotojų.

Taip pat sulaukėme daug rimtų pasiūlymų: rengti bendrus vakarus, žaisti stalo žaidimus, dalyvauti orientacinėse varžybose, eiti kartu pietauti. Visgi šmaikščiausias mums šįkart pasirodė pastebėjimas, jog viršininko antroji pusė turėtų būti ta cementuojanti ir jungianti grandis. Pakviesk ją/jį pašokti ir galbūt jau ryt būsi paaukštintas pareigose. Juk jos / jie žino viską?


Pinigukarta.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!