Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/ivairus/1533/internetas-ir-sveikata-pratimai-galvai/spausdinti/

Internetas ir sveikata. Pratimai galvai

Publikuota: 2005-07-15 07:14
Tematika: Kitos protingos mintys
Aut. teisės: ©Interneto.takas.lt
Inf. šaltinis: Interneto.takas.lt

Rekomenduojame Pratimus, gerinančius galvos smegenų kraujotaką.

Pirmas variantas

  1. Pakelkite rankas už galvos. Alkūnes plačiai išskėskite į šalis, galvą atloškite atgal. Alkūnes stumkite į priekį. Rankas atpalaiduokite ir nuleiskite žemyn, galvą palenkite į priekį. Kartokite pratimą 4 – 6 kartus. Tempas lėtas.
  2. Lėtai ir atsargiai atloškite galvą. Po to lėtai ir atsargiai galvą lenkite į priekį, pečių nekelkite. Kartokite 4 – 6 kartus. Tempas lėtas.
  3. Rankas išskėskite į šalis delnais į priekį, pirštus praskėskite. Stipriai apkabinkite save rankomis per pečius ir laikykite kiek galima ilgiau. Kartokite 4 – 6 kartus. Tempas greitas.
  4. Rankos ant juosmens. Pasukite galvą į dešinę, sugrįžkite į pradinę padėtį. Po to pasukite į kairę, vėl į pradinę padėtį. Kartokite 6 – 8 kartus Tempas lėtas.

Antras variantas

  1. Rankos ant juosmens. Kairę ranką mostu uždėkite ant dešinio peties, galvą pasukite į kairę. Sugrįžkite į pradinę padėtį. Tą patį darykite dešine ranka. Kartokite 4 – 6 kartus. Tempas lėtas.
  2. Palenkite galvą į dešinę pusę, sugrįžkite į pradinę padėtį. Palenkite galvą į kairę pusę, vėl sugrįžkite į pradinę padėtį. Kartokite 4 – 6 Kartus. Tempas vidutinis.
  3. Rankas pakelkite prie pečių, suspauskite kumščius, galvą atloškite atgal. Pasukite rankas alkūnėmis į viršų, galvą palenkite į priekį. Pratimą kartokite 4 – 6 kartus. Tempas vidutinis.
  4. Palenkite galvą į dešinę, sugrįžkite į pradinę padėtį. Pasukite galvą į dešinę, vėl į pradinę padėtį. Tą patį atlikite į kairę pusę. Kartokite 4 – 6 kartus. Tempas lėtas.
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!