Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/ivairus/1532/internetas-ir-sveikata-pratimai-peciams-ir-rankoms/spausdinti/

Internetas ir sveikata. Pratimai pečiams ir rankoms

Publikuota: 2005-07-13 14:11
Tematika: Kitos protingos mintys
Aut. teisės: ©Interneto.takas.lt
Inf. šaltinis: Interneto.takas.lt

Rekomenduojame pratimus, skirtus pečių juostos ir rankų nuovargiui mažinti.

Kiekviena įtempimo padėtis turi būti atliekama pagal galimybes keletą sekundžių ir sugrįžtant į pradinę padėtį. Atsipalaidavimui pakanka pakartoti pratimus 5 – 10 kartų. Raumenų įtempimo pratimai atliekami 15 – 20 kartų, tris kartus per dieną.

Pirmas variantas

  1. Laisvai atsipalaidavę mosuokite rankomis į vidų (apkabinkite save per krūtinę) ir išorę (laisvai pakelkite rankas į viršų).
  2. Rankos sulenktos per alkūnes. Sulenkite plaštakas per riešus į vidų (į save) ir tvirtai suspauskite kumščius, po to pasukite plaštakas per riešus į išorę (nuo savęs) ir stipriai išskėskite pirštus. Kartokite pratimą greitu tempu.
  3. Rankos sulenktos per alkūnes, delnas prieš delną. Paspauskite plaštakas per riešus nykščiais į priekį, po to pasukite juos mažaisiais pirštais į priekį. Papurtykite plaštakas.
  4. Rankos sulenktos per alkūnes. Sukite plaštakas per riešus pakaitomis į abi puses.
  5. Rankos sulenktos per alkūnes. Pasukite plaštakas delnais į viršų, po to į apačią.
  6. Padėkite rankas laisvai ant pilvo, po to išskėskite ja į šalis.

Antras variantas

  1. Pečius pakelkite, po to nuleiskite. Kartokite 6 – 8 kartus. Atpalaiduokite pečių juostos raumenis. Tempas lėtas.
  2. Padėkite plaštakas išorine puse ant juosmens. Stumkite alkūnes į priekį ir žemyn lenkite galvą. Po to stumkite alkūnes atgal, kelkite galvą ir išsirieskite. Tempas lėtas. Kartokite pratimą 4 – 6 kartus, po to nuleiskite rankas žemyn ir atpalaidavę pakratykite.
  3. Dešinę ranką tieskite į priekį, kairę – į viršų. Keiskite rankų padėtį. Pratimą baikite, nuleiskite rankas ir pakratykite plaštakas. Tempas vidutinis.
  4. Laisvu judesiu pakelkite rankas į šalis, lengvai išrieskite nugarą, ,,numeskite” rankas, po to jas pakelkite ir sukryžiuokite ant krūtinės.
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!