Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/91272/renkames-nauja-televizoriu-kokias-savybes-svarbu-ivertinti/spausdinti/

Renkamės naują televizorių: kokias savybes svarbu įvertinti?

Publikuota: 2024-04-15 20:29
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Televizorius nėra tas pirkinys, kurį renkamės labai dažnai, tačiau jis reikalauja nemažų investicijų, tad natūralu, jog norime geriausio varianto už turimą biudžetą. Tikrai ne visi pirkėjai nusimano apie televizorius ir kaip išsirinkti geriausią, kokias savybes vertinti. Tad ši informacija bus naudinga, jei kaip tik planuojate tokį pirkinį ir nežinote, nuo ko pradėti renkantis.

Asociatyvi „Unsplash“ nuotr.
Asociatyvi „Unsplash“ nuotr.

Pirmiausia – biudžetas

Jei turite neribotą biudžetą, tuomet jums kur kas paprasčiau, nes nesate „prisirišę“ prie kainos ir galite rinktis moderniausią, geriausią variantą pagal jūsų poreikius. Kas kita, jei biudžetas ribotas. Tiksliai nustatykite, kokią sumą galite skirti naujam pirkiniui ir išsirinkite geriausia, kas už tą kaina išeina. Beje, pastebėsite, kad televizoriai kainos atžvilgiu be galio skirtingi ir kainų diapazonas tikrai platus, todėl puikų prietaisą ras ir tie, kurie gali skirti mažą sumą.

Vaizdo kokybė

Raiška yra tas kriterijus, kuris bene labiausiai prisideda prie televizoriaus žiūrėjimo malonumo, todėl rinkdamiesi įvertinkite ekrano raišką. Puikią vaizdo kokybę užtikrins 4K, 8K televizoriai –mėgausitės filmais, sporto varžybomis, žaidimais ar kito tipo turiniu. 4K kol kas užtikrina geriausią kokybę už patrauklią kainą, jei biudžetas ribotas.

Ekrano tipas šiame kontekste irgi labai svarbus. Populiariausi yra LCD, OLED ir QLED ekranai. Jei norite aukščiausios vaizdo kokybės, OLED ekranas visiškai patenkins jūsų poreikius.

Garsas

Vertinant televizoriaus žiūrėjimo malonumą svarbus ne tik vaizdas, tačiau ir garsas. Tad būtinai atkreipkite dėmesį, kokie garsiakalbiai yra jūsų pasirinktame modelyje. Paprastai televizoriuose sumontuota po du 20W garsiakalbius, tačiau visada galima pagalvoti ir apie papildomą garso sistemą. Tai būtų tikrai pasiteisinęs sprendimas.

Jungtys

Renkantis televizorių būtina įvertinti, kokios jungtys jums aktualios. Žinoma, kuo daugiau, tuo geriau, nes galbūt nežinote, ko jums prireiks ateityje – juk televizorių paprastai perkame keleriems metams. Populiariausios jungtys yra HDMI bei garso išeities.

Įstrižainė

Didesnis ekranas dovanos komfortą žiūrovams, tačiau svarbu, kad vaizdas būtų ryškus, kokybiškas. Beje, nesirinkite didelio ekrano mažai patalpai – atsižvelkite į rekomenduojamą žiūrėjimo atstumą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!