Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/91271/kaip-uztikrinti-ilgesni-karsto-vandens-islaikyma-ir-energijos-taupyma-namuose/spausdinti/

Kaip užtikrinti ilgesnį karšto vandens išlaikymą ir energijos taupymą namuose?

Publikuota: 2024-04-15 17:19
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Tiek šaltą, tiek karštą vandenį savo kasdienybėje kiekvienas naudojame nuolat. Šis praverčia maudantis, valant dantis, skalbiant, plaunant indus. Kita vertus, daugelis žmonių vandenį naudoja itin netaupiai. Tai ne tik didina komunalines sąskaitas, tačiau ir kenkia planetai. Taigi – kaip užtikrinti ilgesnį karšto vandens išlaikymą bei energijos taupymą namuose? Esminiu aspektu reikėtų įvardyti ekonomiško boilerio pasirinkimą.

Kaip užtikrinti ilgesnį karšto vandens išlaikymą ir energijos taupymą namuose?
Asociatyvi nuotr.

Ekonomiškas vandens šildytuvas

Ekonomiški boileriai taupymui yra itin protingas pasirinkimas. Visgi, tai ganėtinai plati sąvoka, apimanti įrenginius, kurie sunaudoja kuo mažiau elektros ar kitos energijos bei turi aukštą efektyvumo reitingą. Rinkoje gausu skirtingų vandens šildytuvų, todėl pasirinkti tinkamą variantą gali būti tikrai sudėtinga. Taigi – kuriuos boilerius galima laikyti taupiais?

Elektrinis vandens šildytuvas itin tinka mažesnėms patalpoms. Tokio boilerio įrengimas yra pigesnis. Tai ganėtinai taupus ir lengvai montuojamas pasirinkimas. Kita vertus, momentinis vandens šildytuvas taip pat yra itin ekonomiškas variantas. Jo sistema veikia taip, kad elektros energija yra naudojama tik tuo metu, kai vartojate vandenį. Taigi, tai puikus būdas sutaupyti. Kietojo kuro šildytuvas yra dar vienas ekonomiškas pasirinkimas. Vandenį šildant malkomis patiriamos nedidelės sąnaudos, todėl pavyksta sutaupyti. Kita vertus, renkantis tinkamą boilerį pravartu atsižvelgti ir į jo klasę. Pavyzdžiui, A energinė klasė užtikrina griežčiausius energijos taupymo bei aplinkos apsaugos standartus. Taigi, pasirinkimo tikrai netrūksta. Belieka įsigyti labiausiai Jums priimtiną vandens šildytuvą.

Papildomi patarimai

Kaip dar galite sutaupyti? Rekomenduojama stengtis sumažinti vandens suvartojimą. Pavyzdžiui, užsukite čiaupą valydamiesi dantis ar maudydamiesi, kol muilu tepate kūną. Kita vertus, vandens suvartojimą taip pat gali sumažinti indaplovė. Pasak tyrimų, indus plaunant rankomis per minutę išleidžiami net 4–8 litrai vandens. Laimei, kokybiška indaplovė gali šį kiekį sumažinti. Skalbimo metu taip pat įmanoma sutaupyti energijos. Tereikia pasirinkti kiek mažesnę temperatūrą. Žinoma, panašių patarimų egzistuoja ir gerokai daugiau. Taigi, atsižvelkite į savo galimybes bei prioritetus. Bet kokiu atveju, išvardinti aspektai gali prisidėti tiek prie planetos gerovės, tiek prie mažesnių Jūsų išlaidų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!