Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/90257/tinkamas-apsaugos-sistemu-pasirinkimas/spausdinti/

Tinkamas apsaugos sistemų pasirinkimas

Publikuota: 2024-01-24 12:50
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Kas metus įvykusių vagysčių ir pavojų sveikatai suteikimo atvejų skaičius išties kelia nerimą. Tuomet natūraliai kyla klausimas – kaip galime apsaugoti savo šeimos sveikatą ir materialinę gerovę? Geriausia išeitis – apsaugos sistemos. Tai suteikia ir didesnį saugumo jausmą, ir realią apsaugą nuo įsibrovėlių ar kitokių nemalonių incidentų. Taigi, ką pataria specialistai renkantis jūsų poreikius atitinkančias apsaugos sistemas?

Tinkamas apsaugos sistemų pasirinkimas

Apsaugos sistemų skirstymas

Paprastai apsaugos signalizacija skirstoma į keturias pagrindines sistemas:

  • Laidinė apsaugos sistema. Tai yra gana patikimas ir taupus pasirinkimas. Dažniausiai tokia signalizacija pasirenkama naujais statomuose namuose arba remontuojamuose pastatuose, nes tokioje situacijoje labai patogu visus sistemos komponentus sujungti laidais juos paslepiant po tinku ar gipso kartono plokštėmis.
  • Bevielė apsaugos sistema. Šis variantas yra labai tinkamas, kai nėra galimybės nutiesti laidų nesugadinant interjero. Bevieliai jutikliai yra brangesni už laidus, tačiau sumontuoti tokią sistemą užima mažiau laiko. Vienas sunkumas – maždaug kas du metus reikia keisti elementą.
  • Galima ir kombinuota laidinė bei bevielė signalizacija. Tai leidžia ne tik, kur įmanoma, pastatyti laidinius jutiklius, esant bevielei sistemai, bet ir išplėsti jau esančią laidinę sistemą net iki 32 bevielių jutiklių.
  • Perimetro apsaugos sistema. Ji dažniausiai pasirenkama lauko teritorijos apsaugai. Tai kompleksas priemonių ir įrenginių, skirtų įmonių ar įstaigų teritorijų, įvairių aikštelių ar sklypų apsaugai. Perimetro apsaugos sistemos gali būti panaudotos ir trumpalaikei nedidelio perimetro apsaugai. Sakykim, stovint transportui su vertingu kroviniu, laikinai sandėliuojant produkciją, vykstant statyboms ir kitoms situacijoms.

Vaizdo stebėjimo sistemos paskirtis

Pagrindinis kiekvienos apsaugos sistemos darbas – stebėti reikiamą teritoriją. Taigi, galima sakyti, jog vaizdo stebėjimo sistemos paskirtis – darbuotojų stebėjimas, nusikaltėlių atpažinimas arba tiesiog nelaimingų atsitikimų prevencija. Tai yra šiek tiek skirtingos paskirtys. Tad renkantis apsaugos sistemą ir jos komponentus reikia atsižvelgti į tai.

Tiek analoginės, tiek IP vaizdo stebėjimo kameros sparčiai tobulėja. Todėl reikia nesivaržyti kreiptis į tokių prekybos vietų atstovus. Jie parinks jums tinkamiausią ir optimaliausią sistemą. Valdomos kameros su judesio sekimo funkcija, tampa vis dažnesnis pasirinkimas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!