Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/86580/ar-tikrai-silumos-siurbliai-oras-vanduo-tinka-tik-naujos-statybos-namuose/spausdinti/

Ar tikrai šilumos siurbliai oras-vanduo – tinka tik naujos statybos namuose?

Publikuota: 2023-03-27 17:21
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Visi žmonės nori gyventi patogiai. Tai yra faktas. Kadangi šiuo metu tokios galimybės yra – belieka rasti priemones, kurios tai užtikrins. Kalbant apie namų apšildymą vėsiuoju metų laiku – svarbu rinktis tokias sistemas, kurios tarnauja ne tik našiai, tačiau taip pat ir patogiai, taigi, veikia pačios nereikalaudamos iš žmogaus nei laiko, nei pastangų. Kieto kuro katilai yra atgyvena, juos vis dažniau keičia šilumos siurbliai oras-vanduo, kurių galimybės yra plačios ir auga vis labiau.

Ar tikrai šilumos siurbliai oras-vanduo - tinka tik naujos statybos namuose?

Sandarus namas – visais atvejais

Mitas, kad šilumos siurbliai oras-vanduo yra geras pasirinkimas tik naujos statybos namuose. Svarbiausia – geras būsto sandarumas, o čia jau jokio skirtumo – kokių metų statybos namas bus. Juk šiuo metu žmonės labai kokybiškai renovuoja ir 1900-ųjų namus, tik reikia bandyti pasiekti kuo aukštesnę energinę klasę, kad bet kokia šildymo alternatyva, kad ir kuri bus pasirinkta – taptų kuo efektyvesne.

Šilumos siurbliai oras-vanduo veikia elektros energijos pagalba. Kai kurie galvoja, kad tai yra gana brangus būsto apšildymo būdas. Vėlgi, mes su tuo nesutiksime, kadangi svarbiausia, kaip jau minėjome – sandarus namas, kuris bus gebus išlaikyti šilumą. Taip pat daugelis greta šilumos siurblių renkasi ir saulės elektrines, kurios suteikia galimybę išgauti elektrą pigiau. Tinkami saulės moduliai, kolektoriai, inverteriai iš www.specdarbai.lt atitiks Jūsų būsto poreikius ir džiugins pigia elektros išgavimo galimybe.

Galiausiai, sandarus namas yra ne tik būtinybė norint, kad kuo pigiau kainuotų jo apšildymas, tačiau taip pat ir vėsinimas. Oro kondicionieriai veiks našiai ir pigiai sandariuose namuose, kurie sulaiko sukurto klimato kokybę.

Tinkamo galingumo įranga

Jeigu norite daugiau sužinoti apie šilumos siurblius – skaityti siūlome https://silumossiurbliai24.lt/produkto-kategorija/silumos-siurbliai-oras-vanduo/. Tačiau apskritai renkantis bet kokias įrangas visada geriausia yra tartis su specialistais, kurie padės suprasti kas ir kaip. Nors yra daug aspektų, kurie lemia šilumos siurblių pasirinkimą, tačiau bene svarbiausias yra galingumas, kuris apskaičiuojamas efektyvumo formule. Taigi, žiūrima, kokio dydžio yra namai, kokio sandarumo, tai yra, kokia jų energinė klasė, taip pat ir net kiek žmonių gyvena, galiausiai, vertinamas karšto vandens poreikis… Visi šie aspektai padeda rasti ne tik tinkamo galingumo šilumos siurblius, tačiau apskritai tokią įrangą, kuri geriausiai tinka Jūsų namuose.

Taupykite, bet nepertaupykite

Dažnas ieškodamas siurblių vertina ne tik kokybę bei galingumą, tačiau taip pat ir kainą. Norisi tokios įrangos, kuri gebėtų aptarnauti namų ūkį, tačiau nebūtų per daug brangi. Taupantiems visada siūlome sekti akcijas, kadangi tai yra puiki galimybė sumokėti mažiau, tačiau būti ramiu dėl kokybės, kadangi kartu su sistema bus gaunamos ir garantijos, sertifikatai, kurie įrodo, kad siurbliai yra patikimi.

Venkite tokių prekybininkų, kurie siūlo šilumos siurblius įsigyti nelegaliai. Deja, tai dažniausiai reiškia blogą kokybę. Tačiau apie defektus sužinoma jau vėliau, kai įranga yra sumontuota ir matosi, kad ji veikia ne taip gerai, kaip yra tikimasi. Tačiau tuomet atgauti pinigus dažniausiai yra neįmanoma, kadangi prekybininkas, tikėtina, kad jau bus pabėgęs, o Vartotojų teisės Jums negalės padėti, kadangi įranga pirkta nelegaliai.

Šilumos siurblių galimybės auga, tad tampa prieinamos visiems, kurie jomis domisi. Nepamirškite, kad kiekvienais metais APVA siūlomos paramos padeda įrangas įsigyti pigiau.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!