Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/86349/isigijote-nauja-samsung-televizoriu-kai-kuriuos-nustatymus-jus-noresite-pasikeisti-nedelsiant/spausdinti/

Įsigijote naują „Samsung“ televizorių? Kai kuriuos nustatymus jūs norėsite pasikeisti nedelsiant

Publikuota: 2023-03-11 16:30
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ yra puikiai žinoma ne tik dėl kuriamų išmaniųjų telefonų, tačiau ir kaip itin kokybiškų televizorių gamintoja. Nors šios bendrovės produkcija ir yra kiek brangesnė nei kitų konkurentų, tačiau yra puikiai vertinama ne tik ekspertų, bet ir pirkėjų. Tačiau naujausių bendrovės televizorių savininkai ar būsimi pirkėjai – turėtų suklusti.

Įsigijote naują „Samsung“ televizorių? Kai kuriuos nustatymus jūs norėsite pasikeisti nedelsiant

Nuo kovo 1 dienos įsigaliojo naujausias Europos Sąjungos energijos reglamentas 4K ir 8K televizoriams, nustatantis didžiausią elektros energijos suvartojimo ribą. 65 colių ekranams ji siekia 112W, o 75 colių įstrižainės televizoriams – 141W. Kaip žinia, naujausi „Samsung 8K Neo QLED“ televizoriai nepatenka tarp tų, kurie būtų taupiausi, elektros energijos suvartojimo klausimu.

Būtent dėl naujojo reglamento, „Samsung“ turėjo atlikti tam tikrus pakeitimus, jog naujausi bendrovės 8K televizoriai atitiktų ES numatytus standartus. Kadangi televizoriai jau pagaminti, „Samsung“ neturėjo galimybės priimti sprendimų, kurie leistų atitikti naująjį reglamentą techniniu lygmeniu. Dėl šios priežasties buvo nuspręsta apriboti naujausių įrenginių galimybes pasitelkiant programinę įrangą.

Naujieji „Samsung“ išmanieji televizoriai pirkėjus pasiekia su nauju „Eco“ režimu, kuris nustatytas kaip numatytasis, o jo veikimas labai paprastas – jis sumažina ryškumą, o vartotojas neturi galimybės jo pasididinti. Tiesa, „Forbes“ šaltinių teigimu, kai kurie šių metų modeliai turi ir dar vieną pakoreguotą nustatymą – pritemdymo sistemos naudoja žemesnę parinktį nei ankstesnė, standartinė.

Jei norite taupyti energiją, šie nauji „Eco“ išankstiniai nustatymai turėtų pasitarnauti šiam tikslui, tačiau nuo to nukentės vaizdo kokybė ir ryškumas. Nors naujo „Eco“ išankstinio nustatymo pakeisti negalima, „Samsung“ televizorių vartotojai gali naudoti kitą profilį, kuris bus lankstesnis ryškumo ir vaizdo kokybės atžvilgiu. Tikėtina, kad perkant 8K raiškos televizorių – būtent vaizdo kokybė gali būti svarbesnis aspektas vartotojui nei energijos suvartojimas.

„Samsung“ pakeitimai, kurie atlikti, jog būtų vykdomas ES reguliavimas yra puikiai suprantamas, tačiau jeigu ketinate pirkti kažkurį naujausią bendrovės įrenginį – vertėtų žinoti apie šiuos pokyčius. Žinoma, jeigu jau turite tokį įsigiję iš anksčiau – galbūt norėsite atlikti pakeitimus.


Telefonai.eu
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!