Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/86213/kokios-yra-zinomos-namu-apsaugos-sistemos/spausdinti/

Kokios yra žinomos namų apsaugos sistemos?

Publikuota: 2023-02-23 16:26
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Pagrindinės namų apsaugos sistemos – tai laidinės arba belaidės signalizacijos, priešgaisrinė signalizacija, vaizdo stebėjimo kameros, lauko perimetro apsauga.

Kokios yra žinomos namų apsaugos sistemos?

Kada reikia pradėti rūpintis nekilnojamo turto apsauga?

Nekilnojamo turto apsauga geriausia pradėti rūpintis iš karto po to, kai jį įsigijote. Jeigu jūsų būstas yra statomas ar atnaujinamas, tad apsaugos sistemą reikėtų pradėti įsirenginėti dar prieš apdailos darbus. Jei jūsų būstas jau įrengtas – tad tinkamiausias variantas bus belaidė apsaugos sistema. Tokiu atveju nereiks tiesti laidų, griauti sienų ar ardyti apdailos.

Į ką vertėtų atkreipti dėmesį prieš renkantis namų apsaugos sistemą?

Rinka siūlo įvairių apsaugos sistemų, tad išsirinkti gali būti ne menkas iššūkis. Kad apsaugos sistema pateisintų lūkesčius, pirmiausiai reikia įvertinti jūsų turimo nekilnojamo turto tipą, dydį, lokaciją bei asmeninius saugumo poreikius. Svarbu įsivertinti objekto saugumo rizikas, atviras vietas pro kurias nesunku patekti į teritoriją, susižymėti visas įėjimo zonas, varstomus langus.

Kad pasirinktumėte tinkamiausią namų apsaugos variantą, jums padės savo darbą išmanantys apsaugos srities profesionalai. Jie identifikuos objekto pažeidimo rizikas, įvertins patekimo į objektą zonas, patars, kokias patalpas būtina apsaugoti bei sudėlios visą apsaugos sistemos paketą, nurodant judesio jutiklių kiekį bei įrengimo vietą, langų/durų magneto kontaktų kiekį ir kitus apsaugos sistemos komponentus, tokius kaip vandens aptikimo jutikliai, gaisro detektoriai ir pan. Taip pat įvertins ar reikalingos vaizdo stebėjimo kameros ar kiti apsaugos variantai.

Iš kokių pagrindinių komponentų susideda namų signalizacija?

Signalizacija turi centralę į kurią laidiniu ar belaidžiu būdu jungiasi visi kiti komponentai. Vienas iš pagrindinių – judesio jutikliai. Jie užfiksuoja judesius saugomoje patalpoje. Taip pat svarbus komponentas - magnetiniai lango/durų jutikliai, kurie skirti stebėti duris, langus ir kitus atsidarančius/užsidarančius mechanizmus. Kitas komponentas - vidaus ar lauko sirena - aliarmo atveju informuoja vartotoją bei aplinkinius garsiniais signalais. Apsaugos sistemos valdymo klaviatūra – ji skirta įjungti/išjungti apsaugos sistemą bei valdyti/konfigūruoti sistemą. Dėl jos mobilumo ją galima įrengti bet kurioje patalpos vietoje, kuri bus patogiausia apsaugos sistemos naudojimui. Taip pat yra svarbūs ir kiti papildomi komponentai: dūmų jutiklis, kuris padės apsaugoti nuo gaisro, bei vandens aptikimo jutiklis užkirs kelią patalpų užliejimui.

Kuo skiriasi laidinė signalizacija nuo belaidės?

Vertinant iš finansinės pusės laidinė signalizacija reikalauja šiek tiek mažiau išlaidų nei belaidė apsaugos sistema. Laidinę signalizaciją dažniausiai įrengia naujai statomuose arba remontuojamuose namuose. Visi šios sistemos komponentai yra sujungiami laidais, kurie slepiami po tinku ar gipso kartono plokštės sienų danga.

Belaidė signalizacija – tai puiki priemonė apsaugoti patalpas, kuriose jau atlikti remonto darbai arba jose nėra galimybės nutiesti laidų arba tiesiog jų nenorima. Visi signalizacijos komponentai veikia belaidžiu ryšiu.

Jei nusprendėte savo namuose įsirengti apsaugos sistemą, daugiau informacijos rasite svetainėje: https://www.ekskomisaru-biuras.lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!