Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/85989/saldytuvai-su-no-frost-sistema-kaip-issirinkti/spausdinti/

Šaldytuvai su „No Frost“ sistema: kaip išsirinkti?

Publikuota: 2023-02-02 14:10
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Šiais laikais turime galimybę susipažinti su įvairiausiomis šiuolaikiškomis technologijomis, kurios gerokai palengvina mūsų buitį ir kasdienybę. Puikus to pavyzdys – šaldytuvai su „No Frost“ sistema. Tai – technologija, kurios dėka galima išvengti ledo ir šerkšno susidarymo: tokie rezultatai pasiekiami naudojant jutiklius, ventiliatorius ir keičiant kompresoriaus veikimo bei poilsio laikus. Kadangi drėgmė ant sienelių nebesikaupia, šaldytuvo nebereikia atitirpinti rankiniu būdu – taip jo priežiūra tampa kur kas paprastesnė. Dėl mažesnės drėgmės produktai ilgiau išlieka švieži, šaldiklyje jie neprilimpa vienas prie kito, o pats prietaisas dirba kur kas efektyviau.

Šaldytuvai su „No Frost“ sistema: kaip išsirinkti?
Asociatyvi nuotr.

Akivaizdu, kad tokiems šaldytuvams netrūksta privalumų – dėl to „No Frost“ technologiją juose galime išvysti vis dažniau. Jei ruošiatės pirkti tokią šaldymo įrangą, Jums reikės apgalvoti ir dar keletą pagrindinių aspektų, apie kuriuos šį kartą ir pakalbėsime.

Šaldytuvo talpa ir matmenys

Pirmiausiai turėtumėte išsiaiškinti, kiek vietos galėsite skirti naujajam įrenginiui – geriausia iš anksto numatyti, kur jis stovės ir kruopščiai išmatuoti jam skirtą vietą. Siekiant užtikrinti gerą vėdinimą ir oro cirkuliaciją, prie šių matmenų pravartu pridėti po kelis centimetrus – tuomet naujasis prietaisas nesilies prie kitų įrenginių. Talpa priklauso nuo šeimos dydžio ir vartojimo poreikių: jei ją sudaro 5 asmenys, reikėtų rinktis ne mažesnius nei 350 litrų modelius, o jeigu gyvenate vienas, gali pakakti ir 100 litrų.

Montavimo būdas

Toliau kalbant apie montavimo subtilybes, reikėtų paminėti, kad šaldytuvai su „No Frost“ gali būti dviejų tipų: laisvai pastatomi ir įmontuojami. Pastarieji lengviau įsilieja į aplinką ir gali būti visiškai nepastebimi, tuo tarpu laisvai pastatomi gali būti lengvai perkeliami iš vienos vietos į kitą. Šis sprendimas ir vėlgi priklausys nuo to, kokią vietą šaldytuvui būsite numatę.

Papildomos šaldytuvų funkcijos

Nors „No Frost“ technologija dažnai yra įvardijama kaip privalumas, ja aprūpinti šaldytuvai naudingų savybių gali pasiūlyti ir daugiau. O zona puikiai tinka šviežiems produktams, atostogų režimas leidžia sumažinti energijos išlaidas išvykus, o greito užšaldymo funkcija praverčia tiems, kurie vienu metu nori užšaldyti didesnius produktų kiekius. Panašių sprendimų yra ir daugiau – pagalvokite, kaip atitinkamos galimybės tarnaus Jums.

Dizaino sprendimai

Šaldytuvai, o ypač – laisvai pastatomi jų modeliai, dažnai tampa svarbia virtuvės interjero dalimi, tad renkantis reikia įvertinti ir jų dizainą. Balti jų modeliai yra tarsi nesenstanti klasika, tačiau dabar gamintojai siūlo kur kas įdomesnių atspalvių, kurių dėka šaldytuvas gali pavirsti dėmesį pritraukiančiu objektu. Atsižvelkite į vyraujantį dizainą ir pagalvokite, kokį vaidmenį interjere patikėsite šiam įrenginiui – šie pasirinkimai priklauso nuo Jūsų asmeninio skonio.

Šaldytuvų gamintojai

Atsižvelgę į prekinį ženklą, dažnai galime spręsti apie šių įrenginių kokybę ir tam tikras ypatybes. Pavyzdžiui, „Beko“ šaldytuvai vertinami dėl puikaus kainos ir kokybės santykio: jie aprūpinami novatoriškomis, produktų šviežumą užtikrinančiomis technologijomis, tačiau yra lengvai įperkami. Tuo tarpu LG šaldytuvai vertinami dėl našumo, žavaus stiliaus ir energijos vartojimo efektyvumo. Apsižvalgę Pigu.lt el. parduotuvėje, patikimų gamintojų surasite ir daugiau – pasidomėkite pagrindiniais jų išskirtinumais.

Kitos šaldytuvų charakteristikos

Jei apsispręsti vis dar sunku, galite palyginti šaldytuvų triukšmingumą ir atsižvelgti į ekonomiškumą, kuris išreiškiamas energijos efektyvumo klasėmis. Atkreipkite dėmesį, kad dažniausiai funkcionalesni, geresniais parametrais pasižymintys įrenginiai gali pareikalauti didesnių išlaidų, tad turėtumėte iš anksto apsibrėžti savo biudžetą.

Apgalvoję visus šiuos kriterijus, pakankamai lengvai nutarsite, kuris šaldytuvas su „No Frost“ sistema būtų pats tinkamiausias. Jų pasirinkimo tikrai netrūksta – svarbiausia, kad įsivertintumėte savo poreikius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!