Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/84391/patarimai-kaip-pasirinkti-tinkama-tatuiruociu-masinele/spausdinti/

Patarimai, kaip pasirinkti tinkamą tatuiruočių mašinėlę

Publikuota: 2022-09-22 12:18
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Kiekvienas geras menininkas supranta, kaip svarbu naudoti tinkamus įrankius. Dailininkas, mėgstantis kurti akvarelinius peizažus, naudos kitokį teptuką nei portretistas, tapantis aliejiniais dažais. Tas pats ir su tatuiruotėmis. Skirtingos tattoo mašinėlės tatuiruoja skirtingai. Nesvarbu, ar renkatės pirmąjį tatuiruočių aparatą, ar papildote savo kolekciją, turėdami gerą tatuiruočių aparatą lengviau sukursite nuostabias tatuiruotes ant kliento odos.

Jei renkatės savo pirmąjį tatuiruočių aparatą, pradėti tyrinėti, kuris aparatas jums tinka, gali būti nelengva. Tai, kas tinka vienam dailininkui, gali netikti kitam, todėl net jei peržiūrėsite visus vaizdo įrašus ir pasikalbėsite su kuo daugiau kolegų, vis tiek galite dvejoti, kurį iš jų pasirinkti. Turėkite omenyje šiuos pagrindinius dalykus ir žinome, kad pasirinksite geriausiai jums tinkantį variantą:

  • Pritaikykite įrankį savo tatuiravimo stiliui;
  • Žinokite savo biudžetą ir jo laikykitės;
  • Palikite vietos savo biudžete reikmenims.

Iš kokios medžiagos pagamintas tatuiruočių aparatas?

Patarimai, kaip pasirinkti tinkamą tatuiruočių mašinėlę
Asociatyvi nuotr.

Mažiausia, ko norite, tai, kad jūsų tatuiruoklis sugestų viduryje tatuiruotės ir kiltų pavojus, kad sugadinsite kliento odą (ir savo reputaciją). Jums reikia patikimo tatuiruočių aparato ir turėti galimybę pasitikėti, kad jis veiks tinkamai. Dėl šios priežasties pastebėsite, kad geriausi tatuiruočių aparatai gaminami iš geležies, plieno, žalvario, bronzos arba aliuminio. Jų tvirti metaliniai rėmai užtikrina tvirtą, ilgaamžį tatuiruočių aparatą, kuriam paruošti sugaišite mažiau laiko, o daugiau – tatuiruodamiesi. Aliuminio tatuiruočių mašinėlės yra lengvesnės, o žalvario – sunkiausios ir kartu patvariausios.

Kokia turėtų būti tatuiruočių mašinėlės forma ir svoris?

Tatuiruočių meistrai savo karjerą praleisite gražius piešinius kliento odoje, galimai kelias valandas iš eilės. Naudojant per sunkią tatuiruočių mašinėlę, greičiau pavargsta ranka, taip pat sumažėja galimybė patogiai pritaikyti smulkias detales ir pasukti skirtingais kampais. Naudojant per sunkią tatuiruočių mašinėlę daugelį metų gali išsivystyti riešo kanalo sindromas, kuris yra stebėtinai dažnas tatuiruočių pasaulyje.

Nėra vieno dydžio, kuris tiktų visiems

Nėra vieno visiems tinkančio dydžio, todėl taip pat svarbu išbandyti skirtingus tatuiruočių mašinėles ir rasti tokį, kurį būtų patogu laikyti. Kai kurios tattoo mašinėlės turi skirtingas laikymo galimybes, todėl gali būti, kad viena tattoo mašinėlė suteiks jums keletą skirtingų dydžių galimybių. Pernelyg ištiesta ranka arba forma, kurią sunku suimti, neigiamai paveiks jūsų tatuiruotės trukmę ir sumažins jūsų gebėjimą atlikti kontroliuojamus ir smulkius judesius, o tai turės įtakos tatuiruotės kokybei ant kliento odos.

Išsirinkite jums tinkantį tatuiruočių aparato tipą

Daugiau nei prieš 130 metų Thomas Edisonas išrado elektrinį rašiklį, kad pagreitintų turinio dublikatų kūrimo procesą. Jis nežinojo, kad 1851 m. Samas O'Reilis šiuos „elektrinius rašiklius“ pritaikys į pirmuosius rašalo ir vamzdelių sistemos rotacinius tatuiruočių aparatus.

Atsitiktinai, nepraėjus nė mėnesiui po O'Reilio patento paraiškos padavimo, Thomas Riley Londone (Anglija) užpatentavo pirmąjį vienos ritės tatuiruočių aparatą. Netrukus po to Alfredas Čarlzas Sautas (Alfred Charles South) sukūrė pirmąjį dvigubos ritės tatuiruočių aparatą, kuris buvo toks sunkus, kad jį reikėjo kabinti prie lubų, nes niekas negalėjo jo išlaikyti.

Laimei, nuo XIX a. tatuiruočių mašinėlės tobulėjo labai sparčiai. Rotaciniai tatuiruočių aparatai yra dar pažangesni ir gerokai tylesni bei švelnesni odai nei šiandien turimi ritininiai tatuiruočių aparatai.

Ritės tatuiruočių pistoletai

Anksčiau tradiciniai ritininiai tatuiruokliai buvo pramonės standartas ir tatuiruočių meistrų buvo vadinami „geriausiais tatuiruokliais“ dėl paprastos elektromagnetinės konstrukcijos, lengvai keičiamų dalių, palyginti nedidelės kainos ir gebėjimo dirbti su visų tipų tatuiruočių adatomis, skirtomis tiek linijoms, tiek šešėliams. Be to, daugeliu atvejų tatuiruočių meistrai gali prižiūrėti ir reguliuoti savo tatuiruočių mašinėles, reguliuodami smūgį ir eigą, naudodami vos kelis paprastus įrankius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!