Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/83032/kokie-buna-dazniausi-ismetimo-sistemos-gedimai/spausdinti/

Kokie būna dažniausi išmetimo sistemos gedimai?

Publikuota: 2022-05-27 14:19
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Paskutiniu metu vis labiau rūpinantis klimato kaita, žmonės vis labiau tampa sąmoningi ir ima rūpintis gamta, bei jos išsaugojimu. Išaugus automobilių skaičiui pasaulyje ir į orą vis daugiau išmetant išmetamųjų automobilių dujų, visos šalys vis labiau rūpinasi, kaip šiuo skaičius sumažinti, ir kaip kiekvienas žmogus gali prisidėti prie švaresnio rytojaus. Dauguma žmonių renkasi elektrinius automobilius, kurie visai neteršia gamtos, tačiau jų kaina dar pakankamai didelė, kad kiekvienas vidutines pajamas uždirbantis žmogus galėtų juos įsigyti, taigi žmonės aplinkosauginius klausimus susijusius su išmetamųjų automobilių tarša sprendžia mažais žingsneliais ir pamažu eina link švaresnio rytojaus.

Kokie būna dažniausi išmetimo sistemos gedimai?

Norint susitvarkyti savo automobilio išmetamųjų dujų kiekį galima įsidiegti į savo automobilį lambda zondą, kuris padės sumažinti išmetamųjų dujų kiekį. Šio prietaiso veikimo principas labai paprastas, apie jo veikimą daugiau informacijos galite pasiskaityti internetinėje svetainėje prekiaujančioje šio tipo detalėmis. Šiuos lambda zondus patartina keisti kas 30 tūkstančių kilometrų, tačiau jei to nepadarysite ne bėda, jie gali veikti ir iki 150 tūkstančių kilometrų, tačiau jų efektyvumas sumažėja su kiekvienu viršytų 30 tūkstančių kilometru. Apie suprastėjusį lambda zondo darbą Jums gali sufleruoti: padidėjusius kuro sąnaudos, padidėjąs išmetamųjų dujų dūmingumas, sumažėjusi variklio galia- trauka, ir žinoma perspėjamoji lemputė, kuri užsidega prietaisų skydelyje, kai šio lambda zondo galiojimas baigiasi. Šis prietaisas nėra remontuojamas ar restauruojamas, taigi suveikus bent vienam iš šių perspėjimų, būtina kuo skubiau kreiptis pas specialistus, kad jie užregistruotų Jūsų automobilį lambda zondo keitimui.

Jei visi žmonės sąmoningai rūpintųsi savo automobilio priežiūra ir laiku, bei visada keistų jo remontuotinas detales, manau pasaulyje tikrai būtų oras švaresnis, ir mes visi galėtume lengviau kvėpuoti grynu oro, kuris nebūtų užterštas išmetamosiomis automobilio dujų dalelėmis. Atrodo tik tokia maža smulkmena, tačiau tai jau mažas žingsnelis švaresnio pasaulio link, ir jei mes rūpinsimės tuo, pamažu mūsų pavyzdžiu užsikrės ir šeima, bei draugai. Mažas aplinkinių ratas sudarys net kelis namų ūkio automobilius ir mūsų pasaulis bus švaresnis ir mūsų vaikai kvėpuos švaresniu oru.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!