Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/82406/kaip-priziureti-dulkiu-siurbli-jog-netektu-daznai-remontuoti/spausdinti/

Kaip prižiūrėti dulkių siurblį, jog netektų dažnai remontuoti?

Publikuota: 2022-04-04 08:38
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: el. paštas Darius Augulis
Aut. teisės: ©Darius Augulis
Inf. šaltinis: Darius Augulis

Įsigijus dulkių siurblį kiekvienam norisi, jog šis prietaisas kuo ilgiau galėtų atlikti darbą be priekaištų. Nors didžioji dalis gamintojų parduoda kokybiškus dulkių siurblius, galima pastebėti, jog dulkių siurblių remonto prireikia kone bent kartą per metus. Kaip prižiūrėti dulkių siurblį, jog būtų galima to išvengti? Nors dulkių siurblių remontas nėra brangus, jis atima daug laiko, todėl būtina prižiūrėti namų tvarkymo prietaisą taip, jog netektų dažnai kreiptis į meistrus.

Kaip prižiūrėti dulkių siurblį, jog netektų dažnai remontuoti?
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Dėmesį sutelkite į filtrus

Jeigu norite išvengti dažno dulkių siurblio remonto, tuomet nepamirškite keisti filtrus. Kaip dažnai tai turėtumėte daryti? Į šį klausimą neatsakys joks specialistas, kadangi jis nežino, kokį dulkių siurblį turite. Pavyzdžiui, jeigu filtras yra be maišelių, tuomet tai reikėtų daryti kas pusę metų. Yra filtrų, kuriuos galima plauti. Juos galima keisti dar rečiau. Tiesa, svarbu nepamiršti, jog juos reikia kruopščiai plauti ir džiovinti – priešingu atveju tai gali sukelti gedimus. Daug dėmesio dulkių siurbliui teks skirti tiems, kurie yra pasirinkę siurblius su dulkių maišeliu. Maišelis turi būti ištuštinamas kas 6 – 8 savaites, net ir tuo atveju, jeigu jis nenaudojamas. Negalima laikyti pilno maišelio, kadangi po kurio laiko jis gali pradėti smirdėti. Naudojantys dulkių siurblį su vandens filtru, turėtų skirti laiko ir ištuštinti indą po kiekvieno naudojimo.

Antgaliai – ne mažiau svarbu

Sutelkti visą dėmesį vien į filtrus būtų didelė klaida. Deja, bet antgaliai taip pat gali būti priežastis, kodėl atsirado gedimas. Labai svarbu, jog būtų atkreiptas dėmesį į tai, kokia yra vamzdžio ir žarnos sistema. Ji turi būti sandari bei, aišku, kokybiška. Skirkite laiko antgalių priežiūrai, taip pat atkreipkite dėmesį į tai, koks paviršius yra siurbiamas. Galbūt jums reikalingas specialus antgalis? Antgaliai gali būti parketo, kietų grindų ir kt. Būkite atidūs, nes netinkamai išrinktas ar neteisingai prižiūrimas antgalis gali būti priežastis, kodėl reikalingas dažnas dulkių siurblio remontas.

Neužkimškite dulkių siurblio filtro

Deja, bet neretai pasitaiko, jog žmonės patys sugadina dulkių siurblius. Jeigu būsite neatidūs ir užkimšite filtrą ar dulkių maišelius, siurbimas po kurio laiko pablogės ir prireiks remonto.

Dulkių siurblio kokybė priklauso ne tik nuo gamintojų

Atvykę pas meistrą, žmonės neretai skundžiasi dulkių siurblio kokybe. Deja, bet neretai meistrui tenka kaltinti dėl gedimo ne gamintojus, o žmones, kurie naudojo dulkių siurblį. Netinkamas naudojimas, taip pat ir netinkama priežiūra neretai tampa priežastimi, kodėl tenka skirti papildomų lėšų dulkių siurblio remontui. Būkite atidūs ir sąžiningi su savimi. Jeigu nenorite remontuoti dulkių siurblio, tuomet atidžiai sekite gamintojų nurodymus ir prižiūrėkite dulkių siurblį deramai.

Kaip vyksta dulkių siurblio remontas?

Prireikė dulkių siurblio remonto? Jei žadate kreiptis į specialistus, rekomenduojame https://techremontas.lt/. Na ir pats laikas susipažinti su šiuo procesu, jog atvykę pas meistrą galėtumėte nejausti nerimo ir užduotumėte tinkamus klausimus.

Remontas visada prasideda nuo dulkių siurblio patikros. Nustatyti gedimą yra būtina, jog būtų galima paskirti tinkamą taisymą. Konsultantas neretai suteikia visą informaciją prieš patikrą, o po kelių dienų praneša, kas atsitiko dulkių siurbliui ir kiek kainuos jo sutvarkymas. Jeigu atvykote pas meistrą, kuris skuba jį remontuoti neišsiaiškinęs, kokia problema, bėkite nuo jo kuo toliau.

Toliau seka dulkių siurblių remontas. Nustačius problemą, galima sužinoti, kokių naujų detalių prireiks, kaip bus atliekamas taisymas, kiek tai užtruks ir, svarbiausia, kiek tai kainuos. Apie tai yra informuojamas klientas ir, jeigu sąlygos tinka, pradedami darbai.

Nepamirškite, jog dulkių siurblio remontas yra sudėtingas procesas ir ne kiekvienas meistras jį gali tinkamai atlikti. Dėl to labai svarbu, jog darbams būtų suteikiama garantija. Jeigu meistras atsisako prisiimti atsakomybę už savo darbus, tuomet galbūt verta paieškokite kitos įmonės, kuri teiktų palankesnes sąlygas.

Elektronika.lt redakcijos pastaba: pranešime yra reklaminių nuorodų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!