Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/82354/ka-reikia-zinoti-apie-elektronikos-komponentu-pirkima/spausdinti/

Ką reikia žinoti apie elektronikos komponentų pirkimą?

Publikuota: 2022-03-30 13:13
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Nesvarbu, ar gaminate savo viduje, ar jau perdavėte kontraktinį elektronikos gamintoją (CEM), suprantate, kaip svarbu turėti stabilią tiekimo grandinę. Kai perkate elektroninius komponentus, jūs arba jūsų partneris siūlo daugybę skirtingų tiekėjų tipų. Nuo tiesioginio bendravimo su elektronikos gamintoju iki brokerių naudojimo – kiekvienas iš jų turi privalumų ir spąstų.

Ką reikia žinoti apie elektronikos komponentų pirkimą?
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Elektronikos gamintojai patys kuria, gamina ir gamina savo prietaisus. Jie yra atsakingi už naujų technologijų išleidimą į rinką ir laipsnišką senesnių gaminių atsisakymą, kai paklausa pradeda mažėti. Deja, pastarieji gali sukelti galvos skausmą originalios įrangos gamintojams (OĮG), jei jiems laiku nepranešama apie planuojamą senėjimą arba jie nenori investuoti į galimą pertvarkymą.

Elektronikos gamintojai linkę parduoti savo gaminius dviem būdais; arba tiesiogiai galutiniam vartotojui (jei išlaidų lygis yra pakankamai didelis) arba per kelis įgaliotus platintojus. Kaip pirkėjui, tiesioginis bendravimas su gamintoju paprastai yra geidžiamiausias elektroninių prietaisų pirkimo būdas. Tačiau, kaip minėta pirmiau, ne visada tai įmanoma padaryti, nebent jūsų įmonė turi daug verslo.

Trumpiausias galimas tiekimo kelias

Tiesioginis bendravimas su šaltiniu sumažina komponentų problemų riziką tiekimo grandinėje. Tiesioginė techninė pagalba ir aptarnavimas po pardavimo. Autentiškos ir originalios dalys. Gautos dalys, kaip tarkim slėgio davikliai, bus naujos, tinkamai tvarkomos ir saugomos.

Visas produkto atsekamumas

Tiekimo grandinė yra trumpa ir su tiesiogine prieiga prie gamintojo tiksliai žinote, iš kur atkeliavo dalys. Norint tapti klientu, norint prekiauti tiesiogiai, dažnai reikia didelių išlaidų. Jei pasibaigia pristatymo laikas arba dalis yra paskirstyta, didesni įgalioti platintojai gali turėti pirmenybę prieš jus trikdžių metu.

Elektroninių komponentų pirkimas per įgaliotus platintojus yra vienas iš labiausiai paplitusių tiekimo būdų perkantiesiems profesionalams. Elektronikos gamintojai glaudžiai bendradarbiauja su įgaliotaisiais platintojais, kurie savo ruožtu platina savo gaminius platesnėje rinkoje. Paprastai tarp gamintojo ir platintojo sudaromos griežtos tiekimo sutartys, kuriose bus išsamiai aprašomos sąlygos, susijusios su kainodara, atsargų laikymu / lygiu, tikslais, teritorija ir t. t. Nors tiekimo grandinė šiek tiek išsiplečia, daugelis privalumų, susijusių su pirkimu per įgaliotus platintojus, yra tokie patys kaip tiesioginis prekyba su gamintoju.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!