Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/82353/kaip-issirinkti-tinkama-dulkiu-siurbli-robota/spausdinti/

Kaip išsirinkti tinkamą dulkių siurblį robotą?

Publikuota: 2022-03-30 11:13
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Robotai siurbliai jau kurį nebėra fantastinių knygų ar filmų apie ateitį dalis. Jie vis dažniau atranda vietą mūsų šalies butuose ir namuose, o jų įvairovė suteikia galimybę įsigyti vieną tokių automatinių grindų valymo priemonių ne tik aukštesnes pajamas turintiems vartotojams. Tačiau didėjantis robotų siurblių asortimentas sukelia ir daugiau painiavos pirkėjams, kuriems ne visada būna aišku kuo skiriasi įvairūs modeliai ir kokios funkcijos yra vertos dėmesio, o kurios yra tiesiog marketingo triukas. Pabandykime pažvelgti iš arčiau į tai, kuo skiriasi šio tipo prietaisai.

Kaip išsirinkti tinkamą dulkių siurblį robotą?

Atsakymo kuris robotas siurblys yra geriausias mes nepateiksime dėl to, kad viskas priklauso nuo to, kokiam tikslui perkate šį įrenginį. Yra daugybė modelių, kurie pasižymi vienokiomis ar kitokiomis techninėmis savybėmis, kurios, skirtingose situacijose tampa pranašumais arba atvirkščiai – nuvilia.

Vienas svarbiausių veiksnių, į kuriuos rekomenduojame atkreipti dėmesį, renkantis robotą siurblį yra jo gabaritai. Skirtingai nei įprasti siurbliai, šio tipo prietaisai gali nesunkiai rinkti dulkes po baldais, tačiau tai yra įmanoma tik tuo atveju, jei jų aukštis leidžia jiems patekti po sofa, lova ar spinta. Tad jei tarp grindų ir baldų turite nemažą tarpą, po kuriuo kaupiasi dulkės, pasistenkite išsirinkti siurblį, kuris lengvai ten telpa. Kiti gabaritų parametrai tokie kaip skersmuo, dažnai nurodo įrenginio galingumą ir dulkių konteinerio talpą. Didesni modeliai tinka atitinkamiems plotams, tuo tarpu kompaktiški siurbliai gali būti kiek efektyvesni, valant kampuose ir mažesnėse patalpose.

Akumuliatoriaus talpa ir darbo trukmė yra rodiklis, svarbus tais atvejais kaip robotui tenka „rūpintis“ švara ganėtinai dideliuose namuose. Čia nemažą reikšmę turi ir grindų danga, nes pavyzdžiui, laminatu ar parketu įrenginys gali judėti daug lengviau, o tai reiškia, kad ir vieno įkrovimo pakaks ilgesniam laikui. Danga yra svarbi ir renkantis prietaiso siurbimo galingumą. Jei namuose yra daug kilimų ir ypač, jei laikote naminius gyvūnus, tai vertėtų pasidomėti galingesniais modeliais, kurie kokybiškiau atliks darbą ir užtikrins tvarką namuose net ir tada, kai augintiniai gausiau šeriasi.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!