Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/79548/ekspertai-paaiskina-i-ka-atkreipti-demesi-renkantis-nauja-saldytuva/spausdinti/

Ekspertai paaiškina, į ką atkreipti dėmesį renkantis naują šaldytuvą

Publikuota: 2021-08-29 13:16
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šaldytuvas yra vienas iš svarbiausių buitinių prietaisų kiekvienuose namuose, šiandien atliekančių ne tik šviežio maisto tiekimo funkciją. Dabar, kai parduotuvėse galima rasti šaldytuvų, į kuriuos tereikia pabelsti, norint pamatyti šaldytuvo turinį, „LG Electronics“ ekspertai paaiškina penkias funkcijas, į kurias reikia atkreipti dėmesį renkantis modernų šaldytuvą.

Ekspertai paaiškina, į ką atkreipti dėmesį renkantis naują šaldytuvą

Talpa

Šaldytuvo talpa matuojama litrais, o tai priklauso nuo šeimos narių skaičiaus, o kartu ir maisto, kuris bus laikomas šaldytuve, kiekio. Vienam asmeniui rekomenduojama pasirinkti 40–100 litrų talpos šaldytuvą, trims asmenims – 150–250 litrų, o keturių asmenų šeimai – 250–350 litrų šaldytuvą.

Pasirinkta vieta namuose

Prieš pirkdami šaldytuvą įsitikinkite, kad pasirinkto modelio šaldytuvas atitiks virtuvėje suplanuotą erdvę, todėl prieš perkant šį prietaisą svarbu atlikti matavimus namuose, siekiant nustatyti, ar šaldytuvo durelėms prireiks papildomos vietos, kad jos galėtų laisvai atsidaryti, o šaldytuvo viršuje ir gale reikės mažiausiai 2,5 cm tarpelio nuo sienos, baldų ar lubų, kad elektronikos skleidžiama šiluma galėtų lengvai išeiti.

Spalva

Nors kasmet atsiranda naujų šaldytuvo dizaino tendencijų, nerūdijantysis plienas ir juoda bei balta spalvos yra tarsi klasika, kuri niekada neatrodys iššaukiamai. Tai negalioja su ryškiaspalviais šaldytuvais – jie gali būti raudonos, mėlynos, geltonos spalvos. Šios spalvos šaldytuvus rekomenduojama rinktis tik tuo atveju, jei virtuvės dizainas yra gerai apgalvotas ir pritaikytas tokiam ryškiam akcentui, nes kitaip susidursite su priešingu efektu.

Šaldytuvo tipas

Šaldytuvai su šaldikliu viršuje arba apačioje yra populiariausi. Taip pat populiarūs yra ir dviduriai šaldytuvai, kuriuose šaldytuvas ir šaldiklis yra sudaryti iš dviejų, šalia viena kitos esančių dalių, arba šaldiklis yra pastatomas šalia šaldytuvo. Dviduriai šaldytuvai turi mažesnes duris, kurios užima mažiau vietos, tačiau juose yra mažiau talpos ir į šaldiklį negalima įdėti tam tikrų produktų, pavyzdžiui, dėžių su šaldytomis picomis. Šaldytuvai su šaldikliu viršuje dažnai būna pigesni, tačiau dizaino požiūriu jie nėra patrauklūs. Šaldytuvai su šaldikliu apačioje yra patogesni, nes aušinimo skyrius yra lengvai pasiekiamas.

Naudingos savybės

Šiuolaikiniai šaldytuvai turi daugybę funkcijų, todėl prieš perkant šaldytuvą svarbu į jas atkreipti dėmesį, kad suprastumėte, kurias iš jų labiausiai vertinate jūs. Pavyzdžiui, renkantis šaldytuvą su „DoorCooling“ technologija, šaltas oras tiekiamas iš šaldytuvo viršaus tam, kad visos lentynos būtų vienodos temperatūros ir užtikrintų tolygų šaldymą, o dėl to maistas ir patiekalai ilgiau išliktų švieži. Taip pat galima įsigyti „InstaView“ funkciją turintį šaldytuvą, į kurį pabeldę du kartus galėsite lengvai pro veidrodinį stiklo skydelį pamatyti šaldytuvo turinį neatidarę durų – sutaupysite elektros ir laiko.

Naujausiuose šaldytuvuose įdiegta programėlė „SmartThinQ“ leidžia nuotoliniu būdu lengvai valdyti šaldytuvo ir šaldiklio temperatūrą išmaniuoju telefonu, net nesant namie. Tokie šaldytuvai taip pat turi greito užšaldymo funkciją, kuri ypač naudinga norint atvėsinti gėrimus prieš patiekiant juos svečiams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!