Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/74207/sugedo-kavos-aparatas-taisyti-ne-verta/spausdinti/

Sugedo kavos aparatas: taisyti (ne)verta

Publikuota: 2020-08-19 11:35
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Neįsivaizduojate savo ryto ar popietės be puodelio aromatingos kavos, tačiau ištikimai tarnavęs kavos aparatas pastaruoju metu veikia vis garsiau, o kavą pagamina vis prastesnę? Savaime problema neišsispręs, tad atėjo metas priimti sprendimą: kviesti meistrus arba keliauti pirkti naujo kavos aparato.

Sugedo kavos aparatas: taisyti (ne)verta
Asociatyvti „Pixabay“ nuotr.

Pirmasis žingsnis – gedimo pro identifikavimas

Vos sugedus kavos aparatui neverta skubėti jo atsisakyti. Pirmiausia, reikia identifikuoti problemą. Kartais situacija visai nėra tokia rimta, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Dažnai šeimininkai galvoja, kad gedimas labai rimtas, tačiau iš tikrųjų pakanka atlikti techninę priežiūrą. „Salvata“ atstovai, teikiantys įvairios buitinės technikos priežiūros ir remonto paslaugas, pastebi, kad daugelis kavos mėgėjų apie rūpinimąsi kavos aparatu pamiršta, o laikui bėgant besikaupiančios kalkės ir kitos apnašos tampa kliūtimis efektyviam veikimui.

Netinkamai rūpinantis kavos aparatu gedimas, labai tikėtina, pasireikš anksčiau. Visada kvieskite profesionalus, kurie atliks kavos aparato diagnostiką ir nustatys gedimo priežastį bei informuos apie sprendimo būdus. Tik turėdami šią informaciją priimkite sprendimą: taisyti senąjį aparatą ar pakeisti jį nauju. Pažymėtina, kad kavos aparatų remontas neretu atveju yra geresnė, pigesnė ir greitesnė išeitis, naujo prietaiso įsigijimas.

Kada verta taisyti kavos aparatą?

Ištikimai tarnavusio kavos aparato atsisakyti tikrai neverta, jei jam reikalinga tik priežiūros profilaktika. Tokia paslauga, priklausomai nuo aparato tipo bei būklės, gali kainuoti vos nuo keliasdešimties eurų. Palyginti su naujo kavos aparato pirkimu – tai maža investicija, kuri leis vėl džiaugtis gardžia kava.

Brangius kavos aparatus, net ir pagamintus seniau, galima restauruoti ir jie vėl veiks tiksliai tarsi laikrodis bei gamins nepriekaištingo skonio kavą. Ši paslauga itin populiari viešajame sektoriuje, kur naudojami profesionalūs kavos aparatai, kainuojantys ne vieną tūkstantį eurų. Galutinę restauravimo darbų kainą lems bendra aparato būklė. Meistrai atliks valymo procedūras, pakeis susidėvėjusias dalis naujomis.

Svarbu žinoti, kad nepriklausomai nuo tipo, kavos aparatai gali būti pataisomi praktiškai visais atvejais. Vis dėlto priimant sprendimą taisyti, svarbu įvertinti darbų kainą. Ją preliminariai gali pasakyti profesionalus meistras, atlikęs diagnostiką. Bendruoju atveju rekomenduojama laikytis taisyklės, kad kavos aparatą taisyti verta, jei taisymo kaina neviršija pusės jo kainos – tokiais atvejais neturėtų kilti papildomų klausimų.

Kada geriau įsigyti naują kavos aparatą?

Pasitaiko ir labai sudėtingų gedimų, kurių taisymas kainuoja brangiai. Dažniausiai tai gedimai, kurie reikalauja brangių detalių keitimo. Jei susidūrėte su tokiu gedimu ir taisymo darbų sąmata preliminariai sieks paties kavos aparato kainą arba, dar blogiau, ją viršys, geriau keliauti į parduotuvę rinktis naujo prietaiso.

Vis dėlto neskubėkite priimti šio sprendimo. Naujas kavos aparatas dažniausiai reikalauja nemažų investicijų. Taip pat reikės priprasti prie naujojo įrenginio veikimo ir iš naujo atrasti mėgstamiausią kavos paruošimo būdą. Net ir naudojant tas pačias pupeles, skirtinguose kavos aparatuose paruošta kava gali skirtis savo skonio savybėmis. Rekomenduojame prieš perkant naują įrenginį, išsiaiškinti kokių detalių reikės, kad pašalinti gedimą. Kavos aparatų dalys skiriasi savo kainomis, tad tik jas nustatę galėsite priimti racionalų sprendimą.

Kavos aparatų meistrai rekomenduoja nepamiršti ir tinkamai pasirūpinti savo įrenginiu. Visada reguliariai naudokite plovimo funkciją, jei kavos aparatas tokią turi. Taip pat nepamirškite ir profilaktikos darbų – jų metu meistrai atliks sistemos valymą, pakeis susidėvėjusias dalis. Rūpestis kavos aparatu tikrai atsipirks – tinkamai prižiūrimas jis paruoš pačią gardžiausią kavą ir tarnaus ilgiau.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!