Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/73838/ekspertai-pateike-patarimu-kaip-kasdien-naudoti-saldytuva/spausdinti/

Ekspertai pateikė patarimų, kaip kasdien naudoti šaldytuvą

Publikuota: 2020-07-21 20:20
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Nėra namų be... šaldytuvo. Paprastai šaldytuvas namuose naudojamas ištisus metus kiaurą parą. Vis dėlto nedaugelis žino, kaip tinkamai jame laikyti produktus. „LG Electronics“ (LG) ekspertai pateikė keletą patarimų, kaip kasdien naudoti šaldytuvą. Galbūt ir jūs rasite tai, apie ką net nesusimąstėte.

Kuo daugiau, tuo geriau?

Ekspertai pateikė patarimų, kaip kasdien naudoti šaldytuvą

Šiuo metu viešosiose vietose, įskaitant maisto prekių parduotuves, norisi būti kuo rečiau, todėl maisto produktų perkame didesniais kiekiais. Tačiau turėkime omenyje, kad taupant elektrą šaldytuvą rekomenduojama pripildyti bent 60 %, bet ne daugiau nei 90 %. Be to, technologija „InstaView“ padės be reikalo neatidarinėti šaldytuvo durų – į šaldytuvo vidų galėsite pažvelgti per duris.

Prieš perkant maisto produktus svarbu turėti omenyje, kad kuo šaldytuvas pilnesnis, tuo didesnė tikimybė, kad produktai bus pristumti prie galinės sienelės. Tada būtų uždengtos vėdinimo angos ir jutikliai. Kai šaldytuvas prigrūstas, tarp produktų neįmanoma išlaikyti reikiamo atstumo, todėl tarp jų oras prasčiau cirkuliuoja ir jie greičiau genda. Pavyzdžiui, šaldytuvai, kuriuose taikoma technologija „DoorCooling“, produktus atvėsins greičiau ir tolygiau, todėl bus išlaikoma vienodesnė temperatūra ir produktai ilgiau išliks švieži.

Produktų sudėjimo tvarka

Bakterijos greičiau dauginasi ir produktai sparčiau genda, kai maistas šaldytuve sudedamas atsitiktine tvarka – daržovės prie mėsos, vaisiai šalia pieno produktų, todėl rekomenduojama pieno produktus laikyti atskiroje lentynoje.

Viršutinė ir vidurinė šaldytuvo lentynėlės tinka pieno produktams, kiaušiniams, mėsai, taip pat produktams, kuriuos atidarius reikia laikyti šaldytuve. Šaldytuvo duryse esančiuose skyreliuose temperatūra kiek aukštesnė, čia galima laikyti pieną, vandenį ir gėrimus. Turėkite omenyje, kad durų skyreliuose nereikėtų laikyti per daug produktų, nes dėl jų svorio durys gali ne iki galo užsidaryti.

Kuriems vaisiams ir daržovėms reikia laikytis „socialinio atstumo“?

Abrikosai, melionai, mangai, slyvos, kriaušės, pomidorai – tai produktai, kurie į aplinką išskiria etileną, o obuoliai, baklažanai, bulvės, morkos ir brokoliai nuo etileno greičiau genda, todėl rekomenduojama šiuos produktus laikyti bent šiokiu tokiu atstumu vienus nuo kitų.

Paprikos, agurkai ir pomidorai turėtų būti laikomi kambario temperatūroje. Šaldytuve paprikos praranda aromatą ir elastingumą, o agurkai ir pomidorai pasidaro nemaloniai skysti.

Nerekomenduojama į šaldytuvą dėti sunokusius vaisius ir daržoves. Į šaldytuvą juos galima dėti tik tada, kai jie sunoks kambario temperatūroje. Priešingu atveju jie pradės pūti dar būdami žali.

Maisto laikymas

Tam, kad maistas ilgiau liktų šviežias ir šaldytuve neatsirastų nepageidaujamos drėgmės ar kvapų, produktus laikykite uždaruose induose arba neišpakuotus. Taip pat į šaldytuvą nerekomenduojama dėti karštų produktų, nes iš tokių produktų išskiriamų garų šaldiklyje gali susiformuoti ledas, todėl padidėtų elektros sąnaudos. Kita vertus, produktus, kuriuos ketinate užšaldyti, pirmiau geriausia atvėsinti (palaikyti apatiniame šaldytuvo skyriuje) ir sandariai uždaryti – taip apsaugosite šaldiklį nuo apšarmojimo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!