Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/71618/kaip-igalinti-nukritimo-aptikima-apple-watch-series-4/spausdinti/

Kaip įgalinti nukritimo aptikimą „Apple Watch Series 4“

Publikuota: 2020-02-10 10:35
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Ramūnas Blavaščiūnas
Aut. teisės: ©MacArena.lt
Inf. šaltinis: MacArena.lt

Ketvirtos kartos „Apple Watch“ laikrodžiuose yra nukritimo aptikimo funkcija, tačiau automatiškai ji įgalinama ne visiems. Kaip ją įjungti.

4-os kartos „Apple Watch“ įdiegti laikrodžio nešiotojo kritimą nustatantys jutikliai. Ši – „Fall Detection“ funkcija automatiškai įjungiama jei laikrodžio savininkui 65-eri ar daugiau metų. Jei manote, kad patenkate į rizikos grupę ir galite nukristi, prarasti sąmonę ir panašiai – šią funkciją, ko gero, būtų tikslinga įjungti ir nesulaukus 65-erių metų amžiaus.

Aptikęs jog nukritote laikrodis parodys pranešimą ir informuos garsu apie suveikusią šią funkciją. Laikrodžio ekrane bus rodomas EMERGENCY SOS mygtukas. Jei paprasčiausiai nukritote ir pagalbos jums nereikia, galite: paspausti sukamą laikrodžio svirtelę, paspausti Close arba I’m OK laikrodžio ekrane. Jei to nepadarysite, bet laikrodis aptiks jog judate – jis lauks jūsų veiksmų ir automatiškai pagalbos tarnyboms informacijos nesiųs. Jei laikrodis nustatys, kad minutę nejudate – po minutės laikrodis automatiškai skambins pagalbos tarnyboms. Skambučiui pasibaigus laikrodis išsiųs žinutę žmonėms, kuriuos esate nurodę kaip kontaktinius asmenis nelaimės atveju. Žinutėje bus informacija apie tai jog nukritote, jūsų koordinatės ir informacija apie tai, kad buvo susisiekta su pagalbos tarnybomis.

Kaip įgalinti Fall Detection funkciją

  1. Atidarykite Watch aplikaciją iPhone;
  2. Paspauskite ant ekrano apačioje-kairėje esančio My Watch mygtuko;
  3. Paspauskite ant Emergency SOS;
  4. Atsidariusiame lange įjunkite Fall Detection.
Kaip įgalinti nukritimo aptikimą „Apple Watch Series 4“

Reikėtų pastebėti, kad „Apple Watch“ aptinka ne visus jo savininko nukritimus. Taip pat kai kurie judesiai gali būti būti priskirti nukritimams. Kuo fiziškai aktyvesnis esate – tuo didesnė tikimybė, kad jūsų veiksmai panašūs į nukritimą – aktyvuos nukritimo identifikavimo algoritmą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!