Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/70312/ka-rinktis-paprasta-ar-ismanu-apsvietima-namuose/spausdinti/

Ką rinktis: paprastą ar išmanų apšvietimą namuose?

Publikuota: 2019-10-30 14:13
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Jei dar visai neseniai namų apšvietimą įsirenginėjantys žmonės džiaugdavosi įsigiję tiesiog gražų pakabinamą šviestuvą, tai dabar namus atnaujinančių akiratyje atsiranda vis įspūdingesni išmanaus apšvietimo sprendimai, galintys nustebinti net daug ko mačiusius.

Ką rinktis: paprastą ar išmanų apšvietimą namuose?
Asociatyvi nuotr.

Prekybos centro „Senukai“ specialistė Inga Pušinskienė atskleidžia, kodėl išmanusis apšvietimas toks patrauklus vartotojams ir dalinasi patarimais, padėsiančiais išsirinkti konkretų išmaniojo apšvietimo tipą jūsų namams.

Patogumas

Išmanusis apšvietimas – tai keletą skirtingų technologijų apimanti sistema, leidžianti apjungti bene visą namų apšvietimą į visumą ir suteikianti galimybę jį valdyti nuotoliniu būdu, sėdint ant sofos ar net nebūnant namuose.

„Kai po sunkios darbo dienos patogiai įsitaisote svetainėje ar jau atsigulate į lovą ir pamatote, kad palikote šviesą vonioje, ją išjungti galite paėmę šalia esantį telefoną su įdiegta apšvietimo valdymo programėle. Tai patogumas, leidžiantis atsipalaiduoti ir nesijaudinti dėl visą naktį ar dieną namuose plieskiančios šviesos“, – vieną iš privalumų atskleidžia specialistė.

Jos teigimu, išmanus apšvietimas – puikus sprendimas namams, kuriuose auga vaikai. Naudojantis išmaniojo apšvietimo programėle galima nustatyti, kurią valandą šviestuvai pradės šviesti ir kada užges bei reguliuoti šviesios srauto intensyvumą. Tad, jei mažasis bijo miegoti tamsoje, o itin ryški šviesa trikdo jo poilsį, galimybė reguliuoti šviesos srautą kambaryje gali padėti išspręsti šią problemą.

Įvairovė namų interjere

Dar vienas išmanaus apšvietimo privalumas – galimybė namų erdvę pripildyti įvairių spalvų šviesomis. Tai galima atlikti vos keliais paspaudimais telefone: „Vakarui su šeima jaukią atmosferą sukursite pritemdę šviesas ir pasirinkę šiltų atspalvių apšvietimą. Norėdami padirbėti ar paskaityti, išmaniojoje programėlėje galėsite pasirinkti dienos apšvietimą, o pakvietę svečius į vakarėlį – šviesą kaitalioti rinkdamiesi iš raudonų, violetinių, rožinių, žalių ir daugybės kitų atspalvių“, – pasakoja I. Pušinskienė.

Mažesnės sąskaitos už elektrą

Specialistė tokio tipo apšvietimą siūlo rinktis ir norintiems sutaupyti: „Išmanusis apšvietimas veikia su specialiomis LED lemputėmis, kurios, kaip žinia, yra taupiausios rinkoje. Nors pačios lemputės yra brangesnės, tačiau jos, lyginant su įprastomis, veikia ženkliai ilgiau“. Pasak jos, ilgainiui LED lempučių kaina atsiperka džiugindama mažesnėmis sąskaitomis bei sutaupytu laiku, kuris sugaištamas dažniau perkant įprastas lemputes ir jas renkantis prekybos vietose, keičiant namuose.

Inovatyvumas

Tam tikros apšvietimo kombinacijos gali būti valdomos nuotoliniu pulteliu ar šviesos jungikliu. Tačiau vienas populiariausių išmanaus apšvietimo valdymo būdų – programėlė. Išmaniajam apšvietimui dažniausiai nereikia papildomų šakotuvų ar laidų, nes jis veikia naudodamas Wi-Fi technologiją, o debesijoje suteikia galimybę išsaugoti įvairias pageidaujamas apšvietimo kombinacijas, kurios lengvai gali būti keičiamos norimu laiku. Patogu ir tai, kad namų apšvietimą programėle valdyti gali keletas šeimos narių.

Trokštantiems namus paversti išmaniais, „Senukų” specialistė siūlo pradėti nuo paprasto išmaniojo apšvietimo varianto, kuriam pakanka įsigyti keletą išmaniųjų lempučių, LED šviestuvų, valdiklį ir į mobilųjį telefoną parsisiųsti programėlę. To užteks, kad galėtumėte valdyti šviesos srauto intensyvumą“, – teigia I. Pušinskienė ir priduria, jog tai išbandyti gali kiekvienas iš mūsų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!