Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/69775/i-ka-atkreipti-demesi-renkantis-projektoriu/spausdinti/

Į ką atkreipti dėmesį renkantis projektorių?

Publikuota: 2019-09-19 12:55
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Projektoriai neretai yra pasirenkami tada, kuomet tenka rengti įvairias pateiktis (prezentacijas), kai norima žiūrėti filmus kuo didesniame ekrane, ir t. t. Šiandien projektoriai neretai yra naudojami ne tik biuruose, bet taip pat ir įvairiose mokymo įstaigose, todėl tokios įrangos pritaikymo galimybės yra tikrai nemažos. Tokią įrangą galima išsirinkti ir įsigyti internetinėje parduotuvėje pigu.lt – čia pirkėjus visuomet džiugina ne tik platus produkcijos pasirinkimas, bet taip pat ir žemos kainos. Rasti tinkamiausią projektorių bus galima gerokai paprasčiau, jei atsižvelgsite į keletą svarbiausių kriterijų, taigi, ką svarbu įvertinti ieškant paties tinkamiausio pasirinkimo?

Į ką atkreipti dėmesį renkantis projektorių?

Pasvarstykite, kur dažniausiai naudosite projektorių

Projektoriai gali būti kelių skirtingų tipų: prekyboje siūloma įranga yra pritaikyta verslui arba namų kinui, o tuomet, jei ieškoma kiek įmanoma kompaktiškesnio įrenginio, puikia pasirinkimo galimybe gali būti mini projektorius, kurį nesunkiai patalpinsite į lagaminą ar kuprinę.

Projektoriaus technologija

Projektoriai gali būti kelių skirtingų technologijų: DLP, LCP arba LED. DLP technologijos projektoriai idealiai tinka tada, jei šie įrenginiai yra naudojami sporto varžybų ar veiksmo filmų peržiūrai, nes tokie įrenginiai pasižymi itin dideliu kontrastu. LCP technologijos projektoriai geba išgauti itin ryškų ir detalų vaizdą, todėl jie puikiai tinka įvairioms prezentacijoms, o LED technologijos projektoriai džiugina itin tyliu veikimu, tačiau įprastai jie negali išgauti ypatingai didelio ryškumo.

Projektoriaus raiška

Nors dažniausiai yra tikimasi, kad projektoriaus raiška bus kiek įmanoma aukštesnė, tačiau tuomet, jei į projektoriaus simuliuojamą ekraną bus žvelgiama iš pakankamai toli, gali pasiteisinti ir pakankamai nedidelės raiškos įrenginiai. Taip pat ne ką mažiau svarbu atkreipti dėmesį ir į tai, koks yra projektoriaus ryškumas ir kontrastas. Projektoriaus ryškumas yra matuojamas liumenais – kuo jų daugiau, tuo ryškesnis ir ekrane matomas vaizdas. Vis dėlto, įvertinkite tai, kad tuomet, jei projektorius bus naudojamas patalpoje, viso įrenginio ryškumo tikrai nereikės naudoti, tačiau visai kas kita, jei projektorius bus naudojamas lauke. Jei projektorių naudosite tik patalpose, kur kas svarbiau atkreipti dėmesį į tai, koks yra įrenginio kontrastas, nes tuomet, jei jis bus pakankamai didelis, galėsite matyti visas šviesiausias ir tamsiausias detales.

Projektoriaus kaina

Natūralu, kad renkantis įvairią techniką dėmesys gana dažnai krypsta į jos kainą, tad projektoriai taip pat nėra išimtis. Tuo atveju, jei siekiate sutaupyti pinigų, pravartu apsilankyti internetinėje parduotuvėje https://pigu.lt/lt/kompiuterine-technika/, kurioje rasite tikrai didelį įvairios įrangos asortimentą, ir galėsite nuspręsti, kokį projektorių vertėtų įsigyti. Tuo atveju, jei kaina jums yra vienas svarbiausių kriterijų, turėsite galimybę pasirinkti prekių rikiavimą pagal projektorių kainas, ir tai padės kur kas greičiau ir paprasčiau pasirinkti tinkamą įrangą.

Projektoriaus gamintojas

Taip pat ne ką mažiau svarbu ir tai, kokio gamintojo projektorius bus pasirenkamas – juk visada siekiama, kad įsigyta technika tarnautų kiek įmanoma ilgesnį laiką. Natūralu, kad vienų prekinių ženklų produkcija yra sulaukusi kur kas palankesnių įvertinimų nei kitų, todėl galite atsižvelgti į vartotojų atsiliepimus, kurių rasite tiesiog naršydami internetinėje erdvėje. Produkcijos apžvalgos visada gali padėti priimti tam tikrą sprendimą, taigi, pasinaudokite šia galimybe. Jei projektorių pirksite pirmą kartą, tikėtina, kad jums kils įvairių klausimų, kaip išsirinkti patį tinkamiausią įrenginį, todėl jums tikrai pravers specialistų konsultacija. Net ir tada, jei projektorių pirksite internetu, turėsite galimybę pasikonsultuoti su klientų aptarnavimo specialistais, ir jums suteikta informacija leis daug paprasčiau priimti tam tikrą sprendimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!