Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/67901/kaip-naudoti-apple-watch-apsaugos-nuo-vandens-funkcija/spausdinti/

Kaip naudoti „Apple Watch“ apsaugos nuo vandens funkciją

Publikuota: 2019-04-29 20:24
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©MacArena.lt
Inf. šaltinis: MacArena.lt

Nuo „Series 2“ laikrodžių modelių „Apple Watch“ turi funkciją leidžiančią užrakinti laikrodžio ekraną prieš jums lipant į vandenį su laikrodžiu. Ši funkcija neleis laikrodžio ekranui aktyvuotis jums plaukiant. Ši funkcija taip pat leidžia išstumti į laikrodžio garsiakalbius patekusį vandenį ir taip apsaugoti įrenginį nuo galimų vandens į jį patekimo sukeltų problemų.

Kaip naudoti „Apple Watch“ apsaugos nuo vandens funkciją

Kaip naudoti „Water Lock“ funkciją „watchOS 5“

Jei nutarėte išsimaudyti, paplaukioti ar vandens sportu užsiimate rimčiau, „Watter Lock“ funkcija automatiškai užrakins įrenginio ekraną apsaugodama jį nuo netyčinio kokios nors aplikacijos ar paslaugos aktyvavimo. „watchOS 5“ šią funkciją galima aktyvuoti bet kuriuo metu, tiesiog laikrodžio kontrolės centre.

  1. Perbraukite pirštu nuo laikrodžio apačios į viršų ir iškvieskite „kontrolės centrą“. Jei naudojate kokią nors aplikaciją, prieš iškviesdami „kontrolės centrą“ palietę laikrodžio ekrano apačią akimirką palaukite iki ekrane pamatysite „Control Center“ lango kraštelį.
  2. paspauskite ant lašelio piktogramos „kontrolės centre“;
  3. dabar jūsų „Apple Watch“ ekranas užrakintas – galite šokti į baseiną ir pradėti sukti ratus.

Kaip „watchOS 5“ išjungti „Water Lock“

Kaip naudoti „Apple Watch“ apsaugos nuo vandens funkciją

Kai baigėte maudytis ar rimtesnį užsiėmimą vandenyje:

  1. Pasukite sukamą laikrodžio svirtelę;
  2. Sukite ją iki laikrodžio ekrane pamatysite užrašą Unlocked informuojantį, kad laikrodžio ekranas yra atrakintas

Jei į laikrodžio garsiakalbio ertmes buvo patekęs vanduo – atrakinant jį sukeliamas garsiakalbių vibravimas jį iš ten pašalins. Jei norite tikrai apsisaugoti nuo vandens patekimo į laikrodį ir jo sugadinimo – dar kartą įjunkite ir išjunkite „Water Lock“ funkciją.

Ką daryti „Series 0“ ir „Series 1“ laikrodžių naudotojams?

„Series 0“ ir „Series 1“ laikrodžiuose „Apple“ tokio funkcionalumo nėra numačiusi, nes šie laikrodžiai nėra apsaugoti nuo jų pamerkimo į vandenį. Ką rekomenduoja „Apple“ jei manote, kad į „Series 0“ ąr „Series 1“ laikrodžio vidų pateko ar galėjo patekti vandens.

Patikrinkite ar nėra laikrodžio garsiakalbyje ir mikrofone vandens jį padėdami ant švelnaus, pūkų neturinčio audinio garsiakalbiais žemyn. Kartais vanduo gali turėti neigiamos įtakos mikrofono ir garsiakalbių darbui iki jis nebus pašalintas visiškai.

Jei norite būti tikri, kad iš „Series 0“ ir „Series 1“ laikrodžio išbėgo visas ten galėjęs patekti vanduo – aukščiau „Apple“ aprašytas procesas gali trukti kelias valandas. Tiesiog išjunkite „Apple Watch“ ir palikite jį kelioms valandoms gulėti ant šono garsiakalbiais į apačią. Geriau šiuos laikrodžius pasaugoti nuo vandens į juos patekimo, o jei nepavyko – reikėtų pasirūpinti, kad tikrai visas vanduo iš jų vidaus yra pašalintas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!