Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/63884/patarimai-ir-gudrybes-nusprendusiems-isbandyti-virtualios-realybes-akinius/spausdinti/

Patarimai ir gudrybės nusprendusiems išbandyti virtualios realybės akinius

Publikuota: 2018-06-05 10:36
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Virtuali realybė – viliojanti ir šiuo metu itin populiari patirtis, tačiau daugelis baiminasi, jog pirmoji pažintis nepateisins lūkesčių ir neatpirks investuoto laiko ar pinigų. Visgi, jei iš anksto pasidomėsite šiomis technologijomis ir atitinkamai pasiruošite pirmiesiems bandymams, tikrai liksite nustebinti jų suteikiamomis galimybės. Tad siūlome susipažinti su patarimais, kurie užtikrins, kad Jūsų pažintis padovanotų kaip įmanoma daugiau gerų emocijų.

Patarimai ir gudrybės nusprendusiems išbandyti virtualios realybės akinius

1. Išsirinkite tinkamus VR akinius. Atitinkantys poreikius ir funkcionalūs virtualios realybės akiniai – pirmas žingsnis siekiant kokybės, tad jeigu šiuo gaminiu dar nepasirūpinote, teks susipažinti su gausiu jų asortimentu. Prekyboje šiuo metu galima rasti tiek visiškai paprastų, tiek ypač modernių VR akinių, tad rinkdamiesi turėtumėte įvertinti savo biudžetą, atidžiau susipažinti su specifikacijomis ir įsitikinti, ar pasirinkti akiniai gali būti suderinami su Jūsų turimais prietaisais.

2. Įsitikinkite, kad virtualios realybės akiniai yra švarūs ir paruošti naudojimui. Prieš pasinerdami į virtualios realybės pasaulį, turėtumėte patikrinti, ar vaizdas iš tikrųjų leis pasijausti tikroviškai – kitaip tariant, VR akinių stiklai turi būti visiškai švarūs. Prieš naudojimą juos visuomet galite šiek tiek pavalyti, o po to – patogiai užsidėti ant galvos. Jei šioms pramogoms naudojate išmanųjį telefoną, turėtumėte iš anksto pakrauti jo bateriją – nors pamiršus tai padaryti galėsite žaisti ir krauti prietaisą vienu metu, papildomi laidai gali trukdyti Jums tinkamai įsijausti.

3. Kartu naudokite ir ausines. Nors virtualios realybės akiniai perteikia mums vaizdinę patirtį, drauge naudodami ir ausines, galėsite dar geriau įsijausti į naująjį Jus supantį pasaulį. Visgi, jei ausines perkate atskirai, turėtumėte įsitikinti, kad jos netrukdys VR akiniams – jeigu sureguliavus joms tinkamą dydį, akiniai krenta ant nosies, verčiau šį kartą jų nenaudokite. Prekyboje šiuo metu yra VR akinių, turinčių integruotas ausines – tokių modelių rasite ir internetinėje parduotuvėje Pigu.lt.

4. Patogiai įsitaisykite. Ne paslaptis, jog didžioji dalis virtualios realybės vaizdų yra pateikiama 360 laipsnių kampu, todėl siekiant maksimaliai išnaudoti visas šias galimybes, reikia pagalvoti apie tai, kaip sėdėsite. Žinoma, suktis ratu galima ir atsistojus, tačiau tikėtina, kad taip kliudysite aplinkinius daiktus ar Jums tiesiog apsisuks galva, tad šiuo atveju rekomenduojama rinktis besisukančią kėdę – tuomet pavyks išvengti bet kokių nesklandumų.

5. Pamirškite išorinį pasaulį. Norite, kad VR patirtis iš tikrųjų būtų nepamirštama? Tuomet visiškai turite atsiriboti nuo tikrojo pasaulio! Pradėję pažintį, stenkitės nenusiimti VR akinių ir jei įmanoma, išjunkite savo telefono garsą. Beje, kai kurie virtualios realybės akiniai taip pat turi funkciją „Netrukdyti“, tad jeigu įjungsite ją, galėsite maksimaliai atsipalaiduoti ir nors kuriam laikui pamiršti kasdienius rūpesčius. Patikėkite – visa tai tikrai turės įtakos Jūsų pirmiesiems įspūdžiams.

Svarbu atkreipti dėmesį, jog Jūsų pažinties sėkmė priklausys ir nuo pačių įdėtų pastangų, tad tiek žaisdami žaidimus, tiek tyrinėdami neatrastas vietas, įdėkite šiek tiek širdies.

Fantazijos šį kartą neprireiks, tad užteks tik trumpalaikio tikėjimo, kad visa tai, ką matote yra realu – jei patys tuo tikėsite, virtualios realybės akiniai padovanos daugybę nepamirštamų akimirkų, kurias norėsis pakartoti dar ne vieną kartą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!