Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/61777/kaip-issirinkti-televizoriaus-dydi/spausdinti/

Kaip išsirinkti televizoriaus dydį?

Publikuota: 2017-12-01 07:14
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Norisi, jog televizijos programų ar filmų stebėjimas visuomet teiktų tik pačias geriausias emocijas, tad svarstant apie naujo televizoriaus įsigijimą, svarbu atkreipti dėmesį į skirtingus jo parametrus, tarp kurių yra ir įstrižainės dydis. Pateiksime Jums keletą patarimų, kurie padės išsirinkti tinkamiausią televizoriaus dydį Jūsų svetainei, tačiau šiuos principus galėsite pritaikyti ir ieškodami naujo prietaiso miegamajame ar biure.

Kaip išsirinkti televizoriaus dydį?

Ekrano dydis ir raiška

Visų pirma, turėtumėte atminti, kad televizoriaus ekrano dydis yra matuojamas įstrižai, o tai reiškia, kad 42 colių televizoriaus priešingi kampai yra nutolę vienas nuo kito būtent tokiu atstumu. Kuo didesnė yra televizoriaus skiriamoji geba, tuo arčiau galite sėdėti, kad pamatytumėte net ir pačias smulkiausias detales – vadinasi, galite sėdėti arčiau 4K (3840x2160) televizoriaus nei turėdami HD (1920x1080) prietaisą.

Šis veiksnys svarbus dėl to, kad didesnę skiriamąją gebą turintys televizoriai net ir mažesniame ekrane gali užpildyti Jūsų vaizdo sritį, tad į šią savybę renkantis taip pat vertėtų atsižvelgti.

Kambario dydis ir televizoriaus padėtis Turėtumėte iš anksto apsispręsti dėl vietos, kurioje stovės televizorius – jei planuojate jį įmontuoti į sekciją ar pastatyti ant staliuko, turėtumėte atsižvelgti ir šių baldų išmatavimus, o jeigu rinksitės pakabinamą įrenginį, atkreipkite dėmesį, kad matomo vaizdo atstumas taip pat automatiškai padidės.

Kaip apskaičiuoti?

Išmatuokite atstumą tarp vietos, kur planuojate statyti televizorių ir vietos, kur sėdėsite Jūs patys. Tuomet gautą skaičių padalinkite iš trijų ir sužinosite, koks televizoriaus dydis Jums yra reikalingas. Vis dėlto, kai kur teigiama, kad atstumą reikėtų dalinti iš 1,5 ar 2 – kiek ekspertų, tiek ir nuomonių, tad šiuo atveju galėsite išsirinkti optimaliausią variantą, tinkantį būtent Jums.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad tokia formulė yra taikoma HD televizoriams, tačiau jeigu planuojate įsigyti 4K raiškos įrenginį, atstumą reikėtų dalinti iš 1 ar 1,5. Vadinasi, jeigu nuo sofa nuo televizoriaus yra nutolusi 1,5 metro atstumu, Jums geriausiai tiks prietaisai nuo 101 cm (40 colių) iki 150 cm (60 colių).

Skirtingų įstrižainių pasirinkimas išties gausus, tad bet kuriuo atveju pavyks surasti Jus tenkinantį variantą – įvairių dydžių televizoriai gera kaina parduodami ir Pigu.lt elektroninėje parduotuvėje.

Kas patogu Jums?

Įdomus faktas, kad daugelis televizijos žiūrovų mėgsta sėdėti beveik trijų metrų atstumu nuo televizoriaus, arba kitaip tariant, tiesiog stengiasi išlaikyti pakankamai didelį atstumą. Taigi, šioje vietoje galite drąsiai eksperimentuoti su atstumais ir nepabijoti įsigyti pernelyg didelį televizorių – svarbiausia, kad Jums patiems būtų patogu stebėti vaizdą jo ekrane.

Vis dėlto, jei šiek tiek abejojate dėl savo sprendimo, atlikę paprastus apskaičiavimus, labai greitai galėsite išsiaiškinti, ar naujasis televizorius pateisins Jūsų lūkesčius ir iš tikrųjų padovanos nepriekaištingą kokybę bei atskleis detalų vaizdą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!