Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/60716/i-ka-atkreipti-demesi-renkantis-saldikli/spausdinti/

Į ką atkreipti dėmesį renkantis šaldiklį?

Publikuota: 2017-09-02 11:08
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Pigu.lt
Inf. šaltinis: Pigu.lt

Kokybiškai veikianti šaldymo įranga leidžia patogiai užšaldyti maisto produktus ir tokiu būdu išsaugoti jų vertingąsias medžiagas, tačiau gausus šiam tikslui skirtų gaminių pasirinkimas priverčia susimąstyti, kuris iš jų geriausiai atitiktų visus poreikius. Į kokius aspektus vertėtų atkreipti dėmesį renkantis tinkamiausią šaldiklį?

Į ką atkreipti dėmesį renkantis šaldiklį?

Visų pirma, reikėtų įvertinti dydį patalpos, kurioje planuojate statyti šį įrenginį. Šaldikliai skiriasi savo išmatavimais, gali būti horizontalūs bei vertikalūs, todėl žinodami, kiek vietos jam galėsite skirti, kur kas paprasčiau surasite tinkantį modelį. Tuomet, kai erdvės yra daugiau ir planuojama laikyti daugiau vienos rūšies produktų, tiks horizontalūs šaldikliai ar šaldymo dėžės, tuo tarpu sutaupyti papildomos vietos padės vertikalūs šaldymo įrenginiai, kurie yra aukštesni, tačiau siauresni.

Ne mažiau svarbi yra ir šaldiklio talpa, kadangi šiuo atveju daugiau nereiškia geriau – pustuštis įrenginys ne tik be reikalo užims vietą patalpoje, bet ir sunaudos kur kas daugiau elektros energijos. Norint priimti teisingą sprendimą, vertėtų įvertinti savo maitinimosi įpročius: jeigu dažniausiai valgote ne namuose ar pirmenybę teikiate šviežiems produktams, geriau rinktis kompaktiškesnį įrenginį, tuo tarpu mėgstantiems šaldyti uogas, grybus ir kitas gėrybes žiemos sezonui, rekomenduojami didesnės talpos šaldikliai.

Svarbu nepamiršti, jog teks pasirūpinti ir šių įrenginių atitirpinimu, tad iš anksto vertėtų apgalvoti, koks būdas Jums bus priimtinesnis. Šaldikliai su rankiniu atšildymu yra pigesni, sunaudoja mažiau elektros energijos ir mažiau sausina maistą, tačiau toks variantas pareikalaus ir kur kas daugiau priežiūros – patiems teks ištirpinti susikaupusį ledą ir jį išvalyti bei praplauti ir išdžiovinti kamerą. Tuo tarpu pasirinkus automatinį variantą, šaldiklis pats atsišildys tuomet, kai to reikės. Šiuo metu itin populiarūs ir gera kaina Pigu.lt elektroninėje parduotuvėje siūlomi šaldikliai su „No Frost“ sistema, kuri neleidžia susidaryti ledui ar šerkšnui, tad ir šio įrenginio priežiūra tampa kur kas paprastesnė.

Šaldikliai skiriasi ir kitomis charakteristikomis, tad priklausomai nuo prioritetų, reikėtų atkreipti dėmesį į dar keletą svarbių aspektų. Norintiems ekonomiško varianto, vertėtų pasidomėti šių įrenginių energijos klase (taupiausia šiuo metu yra A+++), planuojantiems statyti šaldiklį virtuvėje, rekomenduojama atkreipti dėmesį į jo triukšmingumo lygį (optimalu, kai jis neviršija 40 decibelų) ir nepamiršti dizaino, kadangi prekyboje šiuo metu galima rasti įvairių spalvų ir dydžių šaldiklius. Įvairios papildomos funkcijos taip pat palengvins kasdienybę ir naudojimąsi šiais įrenginiais – jų pasirinkimas itin platus, tad įvertinę savo finansines galimybes ir atkreipę dėmesį į aukščiau išvardintus kriterijus, lengvai atrasite tinkamiausią šaldiklio modelį savo namams.

Platų šaltiklių pasirinkimą rasite internetinėje parduotuvėje pigu.lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!