Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/60149/teatro-rezimas-ismaniame-apple-watch-laikrodyje/spausdinti/

Teatro režimas išmaniame „Apple Watch“ laikrodyje

Publikuota: 2017-09-11 07:20
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Ramūnas Blavaščiūnas
Aut. teisės: ©MacArena.lt
Inf. šaltinis: MacArena.lt

Teatro režimas išmaniame „Apple Watch“ laikrodyje Tikriausiai ne vienam teko „dalyvauti“ situacijoje, kai spektaklio, koncerto ar filmo metu staiga pradeda skambėti kieno nors telefonas. Asmeniškai mane tokie „prezidentai“, kurie manosi esą svarbiausi pasaulyje labai siutina. Kartą teko klausytis koncerto, kuriame, šalia manęs sėdinčio žmogelio telefonas skambėjo be atvangos. Skambėjo ir dar vieno netoliese sėdinčio. Šalia manęs sėdėjęs žmogelis ne tik, kad nesuskubo jo išjungti (kaip vėliau paaiškėjo jis net nežinojo kaip tai padaryti), jis net atsiliepdavo į skambučius ir kalbėdavo – lyg niekur nieko. Pro pravirą konservatorijos koncertų salės langą tas telefonas neišskrido tik todėl, kad tai buvo stipriai pagyvenęs žmogus. Per pertrauką aš padėjau jam išjungti (neradau kaip nutildyti) jo „kvailafoną“.

Tas pats ir su išmaniaisiais laikrodžiais, jei tokio laikrodžio savininkas įjungia begarsį režimą savo telefone – jo laikrodis vis tiek vibruoja ir kas pora minučių jo ekranas nušvinta, kas sėdint šalia tamsioje salėje blaško ne ką mažiau nei skambantis telefonas.

Nors „Apple Watch“ savininkus priskiriu prie progresyvesnių žmonių, kurie įprastai su technika „draugauja“, tačiau kaip rodo praktika – ne visi su žino apie visas savo „Apple Watch“ galimybes ir atsiduria situacijose, kaip ir vienas spektaklio metu buvęs mano „kaimynas“, kai tenka periodiškai traukyti švarko rankovę dangstant vis sušvintantį laikrodžio ekraną.

Kaip „Apple Watch“ įjungti „Teatro režimą“

Atminkite, kad aktyvavę „Teatro režimą“ (Theater Mode) išmaniame „Apple Watch“ laikrodyje, vis tiek jausite jo pavibravimus, tačiau laikrodžio ekranas nenušvis.

  1. Perbraukite „Apple Watch“ ekranu iš apačios į viršų iškviesdami „kontrolės centrą“ (Control Center)
  2. „Kontrolės centro“ apačioje rasite „Theater Mode“ mygtuką – pažymėtą dviejų teatrinių (komediją ir tragediją simbolizuojančių) kaukių piktograma – paspauskite jį
  3. Paspauskite ant oranžinio „Theater Mode“ mygtuko patvirtindami pasirinkimą.

Atlikus šiuos veiksmus laikrodyje bus aktyvuotas „teatro režimas“, ir kontrolės centre bus bei laikrodžio ekrano viršuje matysite dvi kaukes – piktogramą informuojančią apie aktyvų „Theater Mode“.

Kaip išjungti „teatro režimą“

Pasibaigus spektakliui, koncertui ar filmui arba susirinkimui, kai nutarsite, kad „teatro režimą“ laikrodyje galima atjungti:

  1. Palieskite „Apple Watch“ ekraną arba paspauskite vieną iš laikrodžio mygtukų taip įrenginį pažadindami
  2. Perbraukite „Apple Watch“ ekranu iš apačios į viršų iškviesdami „kontrolės centrą“ (Control Center)
  3. Paslinkite kontrolės centro vaizdą aukštyn ir paspauskite ant oranžinės „Theater Mode“ piktogramos

Kaip sumažinti ekrano sušvitimą

Nors „teatro režimas“ apsaugo aplinkinius nuo jūsų laikrodžio „zyzaliojimo“ ir savaiminio ekrano sušvitimo, jis nesumažina ar nepasiūlo teatro aplinkai pritaikyto ekrano šviesumo jei kartais specialiai, dėl kokių nors priežasčių, paliečiate „Apple Watch“ ekraną – todėl laikrodžio ekrano šviesumą, prieš „pakylant užuolaidoms“ reikėtų pakeisti patiems.

  1. Stipriai spustelėkite „Apple Watch“ ekraną taip aktyvuodami redagavimo režimą
  2. Perbraukite ekranu į dešinę
  3. Paspauskite ant New laikrodžio išvaizdos mygtuko (piktograma su + ženklu)
  4. Perbraukite pirštu per ekraną ar pasukite sukamą laikrodžio svirtelę iki pasieksite Modular laikrodžio išvaizdos parinktį
  5. Pasirinkite ją
  6. Stipriai paspauskite ant Modular ciferbalto vaizdo aktyvuodami redagavimo režimą
  7. Paspauskite ant Customize
  8. pasukite sukamą laikrodžio svirtelę iki laikrodžio raudonos spalvos ciferblate esančios informacijos atvaizdavimo parinkties
  9. Perbraukite pirštu į kairę ciferblato elementų parinkčiai aktyvuoti
  10. Paspauskite ant kiekvieno ciferblato elemento ir suktelėkite sukamą laikrodžio svirtelę išjungdami to elemento atvaizduojamos informacijos rodymą.
  11. Baigę – paspauskite sukamą laikrodžio svirtelę (taip išjungdami redagavimo režimą).

Atlikus šiuos veiksmus, „Apple Watch“ ekranas bus visiškai tuščias (juodas), o jei kartais jį paliestumėte, tai jame bus rodomas tik laikas, kuris tikrai neturėtų sukelti nepatogumų šalia sėdintiems.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!