Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/58818/laikantis-siu-patarimu-issirinkti-tinkama-skalbimo-masina-bus-paprasta/spausdinti/

Laikantis šių patarimų išsirinkti tinkamą skalbimo mašiną bus paprasta

Publikuota: 2017-03-23 12:58
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Buitinių prietaisų pasirinkimas itin platus, o ieškant tinkamo daikto reikia apsvarstyti begalę klausimų. Žinant pagrindinius aspektus ir kriterijus, kuriais vadovaujantis reikėtų rinktis skalbimo mašiną, pasirinkimas bus lengvas ir sklandus procesas. Taigi nuo ko pradėti?

Ekspertai pataria, kad pirmiausiai reikėtų ne ieškoti skalbimo mašinos, o susirašyti kriterijus, kurie jums svarbiausi, kuriuos būtinai turi turėti jūsų skalbimo mašina. Žinodami, ko ieškote, kur kas lengviau išsirinksite tinkamą. Esminiai kriterijai, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį yra skalbimo mašinos gamintojas, dydis, kaina, funkcijos, dizainas, energijos klasė.

Laikantis šių patarimų išsirinkti tinkamą skalbimo mašiną bus paprasta

Kriterijai, kurie padės išsirinkti tinkamą skalbimo mašiną

Pirmiausiai reikia nuspręsti, kur stovės jūsų skalbimo mašina – virtuvėje, vonioje ar skalbyklos kambaryje? Nuo to priklausys, kokio dydžio turi būti skalbimo mašina Taip pat svarbu žinoti, kaip dažnai bus naudojama, kiek skalbinių skalbiama?

Skalbimo mašinos gaminamos skirtingų dydžių: standartinis dydis (65–50 cm), siauros skalbimo mašinos (49–40 cm), itin siauros skalbimo mašinos (39 cm ir mažiau). Standartinės ir siauros skalbimo mašinos dažniausiai atidaromos iš priekio, o itin siauros – iš viršaus. Nuo skalbimo mašinos dydžio priklauso ir galimų skalbinių kiekis vienu metu.

Funkcijos ir programos

Kokios programos jums reikalingos? Kokios rūšies skalbinių skalbiate daugiausiai – lauko drabužiai, patalynė, darbo drabužiai, plonų audinių drabužiai? Ar jums bus reikalinga integruota džiovyklė? Jeigu šeimoje yra alergiškų žmonių, reikėtų pasirūpinti skalbykle, kuri šalina alergenus garais.

Skalbimo funkcijų kiekis turėtų atitikti jūsų poreikį. Neverta pirkti skalbimo mašinos turinčios labai daug funkcijų, už ją permokėti, tačiau tų funkcijų taip niekada ir nepanaudoti. Inovatyvios ir išmaniosios LG skalbimo mašinos suteikia galimybę instaliuoti papildomas programas į skalbimo mašiną naudojant mobiliąją programėlę. Taip sutaupysite pinigų ir turėsite tik tas programas ir funkcijas, kurios jums yra reikalingos.

Turintys mažas erdves namuose, turėtų pasidomėti skalbimo mašina ir džiovykle viename. Taip sutaupoma ne tik buitinių prietaisų vieta, bet ir nereikia galvoti, o kur padžiauti skalbinius. Svarbu tai, kad net ir siauros skalbimo mašinos jau turi džiovyklės funkciją. Jų gylis nesiekia 45 centimetrų.

Jeigu alergenų šalinimas yra svarbus jūsų šeimai, tuomet skalbimo mašina su garų funkcija yra kaip tik jums. „TrueSteam“ technologija naudoja karštus garus, todėl yra panaikinama net iki 99,98 proc. namų alergenų, kuriuos sukelia namų dulkės ar naminių gyvūnų plaukai. Naudojant garų funkciją taip pat yra galimybė „atšviežinti“ drabužius tik per 20 minučių, taip pat drabužis yra išlyginamas, todėl galima iš karto rengtis.

Dizainas, ekonomiškumas, saugumas

Šiais laikais itin svarbus kriterijus yra prietaiso draugiškumas aplinkai, todėl reikėtų atkreipti dėmesį į energijos klasę. Taip pat apsvarstyti skalbimo mašinos dizainą, kiek jis svarbus renkantis skalbimo mašiną.

Dizainas vaidina vis svarbesnį vaidmenį renkantis buitinius prietaisus. Norima, kad jie būtų ne tik funkciją atliekantis daiktas, bet ir derėtų prie vientiso interjero. Pavyzdžiui, liečiami LCD ekranai suteiks jūsų namams modernumo ir inovatyvumo. Skalbimo mašinos gaminamos įvairių spalvų, dydžių ir dizaino, kad atitiktų kiekvieno pirkėjo poreikius. Energijos efektyvumas taip pat yra labai svarbus kriterijus. A+++ – aplinkai draugiškų skalbimo mašinų energijos klasė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!