Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/58229/ka-butina-zinoti-apie-skalbiniu-dziovykles/spausdinti/

Ką būtina žinoti apie skalbinių džiovykles?

Publikuota: 2017-02-06 15:52
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Pigu.lt
Inf. šaltinis: Pigu.lt

Paskutiniu metu balkonuose ar nuosavų namų kiemuose vis rečiau galima išvysti plevėsuojančius skalbinius. Anot didžiausios elektroninės parduotuvės Lietuvoje Pigu.lt specialistų, vis daugiau lietuvių renkasi džiovykles, o įsigiję šį prietaisą tikrai nenusivilia. Tad, jei seniai norėjote įsigyti džiovyklę, štai keletas patarimų, kurie padės apsispręsti, kokios skalbinių džiovyklės jums reikia.

Ką būtina žinoti apie skalbinių džiovykles?

Džiovyklių rūšys

Šiandien gamintojai siūlo skirtingų rūšių džiovykles, tai:

  • Ventiliacinės džiovyklės. Šio tipo džiovyklės įsiurbia orą, jį įšildo ir įpučia į dideliu greičiu besisukantį būgną. Šiltas oras, patekęs į džiovyklės vidų, išgarina skalbiniuose esančią drėgmę, kuri iš patalpos pašalinama per ventiliacinę angą arba atvirą langą. Pasak Pigu.lt specialistų, ventiliacinės džiovyklės labiausiai žavi savo patrauklia kaina, tačiau jos stipriai įšildo ir užgarina patalpą, kurioje stovi, todėl iš anksto būtina pasirūpinti labai gera vėdinimo sistema.
  • Kondensacinės džiovyklės. Šiems buities prietaisams nereikia jokios išorinės vėdinimo sistemos. Iš skalbinių „ištraukta“ drėgmė surenkama specialioje talpoje, kurią reiktų reguliariai išvalyti. Tiesa, kai kuriuose naujesniuose modeliuose drėgmė nubėga į skalbimo mašinos naudojamą kanalizaciją.
  • Džiovyklės su šilumos siurbliu. Tai bene ekonomiškiausias kondensacinių džiovyklių tipas. Šios rūšies džiovyklė atvėsina iš skalbinių išgarintą drėgmę ir ją nusausina. Džiovyklės su šilumos siurbliais suvartoja beveik du kartus mažiau elektros energijos, lyginant su kitais kondensaciniais prietaisais. Be to, šio tipo džiovyklė yra švelnesnė audiniams ir dirba gerokai tyliau.

Skalbinių džiovyklės talpa

Džiovyklės talpa matuojama lygiai tokiu pačiu principu kaip ir skalbimo mašinos – kilogramais. Vieną kilogramą džiovinamų skalbinių sudaro vieno žmogaus drabužių komplektas, rankšluostis, apatinis trikotažas. Džiovyklės talpa priklauso nuo modelio ir gali būti nuo 3 iki 9 kg. Didesnės talpos būgnas garantuoja geresnį oro cirkuliavimą, todėl skalbiniai yra greičiau išdžiovinami, o ir elektros energijos tokia džiovyklė sunaudoja mažiau, nes nereikia pakartotinai džiovinti skalbinių. Be to, didesniame būgne džiovinami skalbiniai mažiau susiglamžo, todėl tenka mažiau darbuotis lygintuvu.

Funkcijos ir temperatūros nustatymai

Daugelis šiuolaikinių džiovyklių turi kelias funkcijas, kurios leidžia džiovinti net ir specifinius audinius, pavyzdžiui, vilną, šilką. Tad, renkantis džiovyklę, labai svarbu įvertinti ir savo spintos garderobą. Be to, visos džiovyklės leidžia reguliuoti džiovinimo temperatūrą, todėl galima džiovinti įvairiausių tipų audinius jų nepažeidžiant ir nesugadinant, svarbiausia vadovautis drabužių gamintojo rekomendacijomis.

Kai namuose džiovyklei nėra vietos

Norint namuose, kuriuose nėra daug vietos, pastatyti du skirtingus prietaisus, galvos skausmo tikrai nepavyks išvengti, tačiau nėra padėties be išeities. Jei namuose nėra galimybės pastatyti džiovyklės, visada galima rinktis skalbyklę-džiovyklę. Šis buitinės technikos prietaisas ne tik skalbia, gręžia, bet ir džiovina. Tiesa, reiktų žinoti, kad pilną skalbinių įkrovą teks džiovinti per du kartus, kadangi džiovinant skalbinius reikia daugiau erdvės, nei juos skalbiant.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!