Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/57217/tinkamai-pasirupinkite-automobilio-akumuliatoriumi/spausdinti/

Tinkamai pasirūpinkite automobilio akumuliatoriumi

Publikuota: 2016-11-19 12:20
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©tv3.lt
Inf. šaltinis: tv3.lt

Automobilių akumuliatoriai yra sezoniška prekė, apie kurią kasmet vairuotojams iškyla tie patys priežiūros ir pasirinkimo klausimai. Netinkama jo priežiūra gali sukelti problemų.

Apie nusėdusį akumuliatorių praneša nesikuriantis automobilis. „Dažniausiai automobilis nesikuria dėl to, kad prastas akumuliatorius. Žmonės dar būna palieka įjungtas šviesas, posūkius, kas iškrauna akumuliatorių“, – sako autoserviso komercijos direktorius Ervinas Grinčiukas.

Akumuliatorius gali greičiau nusėsti ir dėl blogai prijungtų jo laidų. Todėl svarbu, kad jį įmontuotų specialistas. Pagrindinė prevencinė priemonė, kad automobilis visada užsikurtų – laiku tikrinti savo transporto priemonės akumuliatorių.

Tinkamai pasirūpinkite automobilio akumuliatoriumi

Akumuliatorių ekspertai pateikia svarbiausius faktus apie akumuliatorių priežiūrą:

  • Įkrauto akumuliatoriaus įtampa turi būti 12,7 volto. Pagrindinė akumuliatorių priežiūros prevencija – įtampos patikrinimas. Užtenka pamatuoti įtampą ant akumuliatorių gnybtų. Jei akumuliatoriaus įtampa mažesnė – jį būtina pakrauti.
  • Galingesnis akumuliatorius senesniame automobilyje tarnaus ilgiau.
  • Galima dėdi didesnės talpos akumuliatorių nei buvo prieš tai.
  • Jei automobilis eksploatuojamas miesto sąlygomis, reikia pirkti akumuliatorių, kuris greičiau įsikrauna.
  • Jei akumuliatorius  naudojamas specialiojoje technikoje, pavyzdžiui, traktoriuose – akumuliatorius turi būti su padidintomis anti-vibracinėmis savybėmis.
  • Naujesnės kartos, galingesniems automobiliams, kuriuose yra daug elektros vartotojų, patartina naudoti sauso tipo akumuliatorius, kuriuose elektrolitas yra absorbuotas į stiklo pluoštą.

tv3.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!