Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/56670/vertingus-daiktus-yra-isskalbe-65-lietuviu-patarimai/spausdinti/

Vertingus daiktus yra išskalbę 65 % lietuvių

Publikuota: 2016-10-10 16:08
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„LG Electronics“ atliktas tyrimas parodė, kad 65 proc. lietuvių yra nors kartą išskalbę tai, ko įprastai skalbimo mašinoje neturėtų būti. Daugiausiai (50 proc.) apklaustųjų yra išskalbę pinigus. Respondentai yra išskalbę atminties korteles (2 proc.), mobiliuosius telefonus, (6 proc.) papuošalus, laikrodžius (2 proc.) ar net asmens dokumentus (2 proc.). Palyginus su kaimynais, labiausiai neatidūs yra estai (72 proc.), o latviai yra atidžiausi, 55 proc. apklaustųjų yra išskalbę vertingus daiktus.

Vertingus daiktus yra išskalbę 65 % lietuvių. Patarimai

Įdomu tai, kad tiek vyrų, tiek moterų neatidumas skalbiant labai panašus – 67 proc. moterų ir 65 proc. vyrų užmiršta patikrinti kišenes prieš skalbdami. Patys neatidžiausi yra jauni žmonės (18–24 metų respondentai). Net 95 proc. apklaustųjų yra nors kartą išskalbę vertingus daiktus. Ir, žinoma, dažniausiai jie išskalbia pinigus – 81 proc. Tyrimas parodė, kad 10 proc. vyresnio amžiaus (45–55 metų) respondentai yra užmiršę ir išskalbę mobilųjį telefoną. Pačiais atidžiausiais galime laikyti 35–44 amžiaus žmones, net 42 proc. apklaustųjų teigia, kad jie niekada neužmiršta patikrinti kišenių ir nėra išskalbę nei vieno vertingo daikto.

Visgi net ir tada, kai į skalbimo mašiną dedami tik skalbiniai, kartais yra atvejų, kai reikia skalbti tai, kas įprastai neskalbiama skalbimo mašinomis. Keletas patarimų, kaip teisingai skalbti įvairius daiktus:

Pliušiniai žaislai – kiekvieną žaislą reikia įdėti į skalbimo maišą atskirai, skalbimo programa turėtų būti tik skalbimas ir skalavimas, be gręžimo. Skalbimui naudokite šaltą vandenį (karštas gali sugadinti) ir pusę normos įprastų skalbimo priemonių. Būtinai naudokite papildomo skalavimo funkciją, nes iš minkštų daiktų sunkiau pasišalina skalbimo priemonės. LG skalbimo mašinos, turinčios „TrueSteam™“ funkciją, puikiai išskalbs žaislus ir panaikins net iki 99 proc. susikaupusių bakterijų.

Sportiniai bateliai – išverkite batraiščius ir įdėkite į pagalvės užvalkalą, taip jie nesusipainios. Išimkite vidpadžius ir įdėkite batus ir pagalvės užvalkalą į skalbimo mašiną. Galite įdėti kelis rankšluosčius, taip jūsų sportiniai bateliai bus skalbiami saugiau ir nesidaužys. Įpilkite ne tik skalbimo priemonių, bet ir pusę skalbimo indelio normos acto. Skalbkite šaltu vandeniu arba nustatykite specialią – sportinės avalynės funkciją.

Sportiniai drabužiai – jeigu drabužių instrukcija nedraudžia skalbti skalbimo mašinoje, galite tą daryti, tik svarbu skalbti tinkamai. Skalbti vidutinio karštumo vandenyje be skalbimo priemonių. Jeigu turite galimybę, po skalbimo dėkite į džiovyklę vidutinio karštumo režimu.

Augintinių guoliai – guoliai su porolonu gali būti skalbiami bet kada, esant reikalui. Nuimkite guolio viršutinį užvalkalą ir skalbkite jį šaltame vandenyje su reguliariu skalbimo priemonių kiekiu arba nustatykite LG „Heavy Duty™“ funkciją, kuria skalbiant bus paikintos bakterijos ir dulkių erkutės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!