Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/49944/gartraukiai-butina-virtuves-dalis/spausdinti/

Gartraukiai – būtina virtuvės dalis

Publikuota: 2015-05-25 13:43
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Gartraukiai – būtina virtuvės dalisGaminant įvairiausius patiekalus po namus pasklinda įvairūs aromatai. Kartais jie yra nuostabūs, pvz., meduolių kvapas, o kartais visai nemalonūs, pvz., kepamų svogūnų ar česnakų. Jeigu jūsų virtuvė yra be durų, nemalonūs kvapai gali susigerti į įvairius paviršius. Juos panaikinti yra tikrai sudėtinga. Nuo šios problemos jus apsaugos gartraukiai.

Kaip išsirinkti geriausią gartraukį?

  • Prieš perkant gartraukį reikia tiksliai žinoti, kiek vietos jam galite skirti. Pagal tai nuspręskite, kokio dydžio prietaisą pirksite, kad jis laisvai tilptų virš jūsų viryklės.
  • Atkreipkite dėmesį į savo virtuvės dydį. Pagal tai pasirinkite laisvai pakabinamą, kuris užims daugiau vietos, arba įmontuojamą į baldus, kuris sutaupys erdvės, gartraukį.
  • Pasvarstykite kokio galingumo prietaisas jums reikalingas. Būtent nuo galingumo priklauso ir kaina. Tiesa, didesnis galingumas sukelia ir daugiau triukšmo.
  • Gartraukiai montuojami kartu su vamzdžiais, kurie, deja, užima papildomos vietos ir atrodo ne visada estetiškai. Jeigu grožis ir erdvė jums yra aktualu, galite įsigyti anglinius filtrus, kurie bus paslėpti aparato viduje. Tačiau šis malonumas kainuos brangiau. Jeigu norite pigesnio varianto, pagalvokite apie vienkartinius filtrus, kuriuos teks keisti maždaug kas pusmetį.
  • Turbūt gali atsitikti ir taip, kad begamindami tiesiog pamiršite gartraukį įjungti. Tada virtuvė prisipildys garų. Išeitis yra patys, atpažinę garus, įsijungiantys prietaisai. Žinoma, tai kainuoja brangiau, tačiau tikrai yra patogiau.
  • Turėsite pasirinkti tarp ištraukiančio ir įsiurbiančio gartraukio. Ištraukiantis visus kvapus tiesiog išleidžia į lauką per ventiliacinę angą. Tiesa, šiuo atveju būtina atsižvelgti į ventiliacijos angos vietą. Įsiurbiantis išvalo orą su anglies filtrais ir grąžina jį atgal.
  • Gartraukiai jūsų virtuvėje gali būti tvirtinami net keliais skirtingais būdais. Jeigu norite, kad prietaisas užimtų kuo mažiau vietos, jums reikalingas kabinamas po spintele. Tai labai kompaktiškas variantas.
  • Jeigu manote, kad gartraukis gadins vaizdą, pirkite paslepiamą. Jie dažniausiai paslepiami spintelėje ir taip virtuvė atrodo gražiau.
  • Turbūt vienas iš populiariausių pasirinkimų yra toks, kuris montuojamas prie sienos ir turi kaminą, per kurį visi garai išleidžiami per ventiliacijos angą.

Rinkdamiesi gartraukį gerai pagalvokite ir atsižvelkite į visus parametrus ir funkcijas. Ir nepamirškite, kad kaina dažniausiai atitinka kokybę.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!