Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/nuolaidos/rysiai/88858/telia-pratesia-mazesniu-tarifu-rysiui-tarp-lietuvos-ir-ukrainos-galiojima/spausdinti/

„Telia“ pratęsia mažesnių tarifų ryšiui tarp Lietuvos ir Ukrainos galiojimą

Publikuota: 2023-09-21 15:35
Skyrius: Ryšiai, navigacija
Paskelbė: Pranešimas spaudai

Telekomunikacijų bendrovė „Telia“ dar bent iki Naujų metų pratęsia sumažintus tarifus skambučiams iš Lietuvos į Ukrainą, šios šalies viduje ir iš Ukrainos į Lietuvą. Bendrovė savo abonentams Ukrainoje taip pat taikys mažesnius, nei nustatyta reguliuojama kainodara tarp ES šalių operatorių, įkainius už sunaudotus mobiliuosius duomenis.

„Adobe Stock“ nuotr.
„Adobe Stock“ nuotr.

Skambučiai iš Lietuvos į Ukrainą ir toliau kainuos 6 centus, o tarptinkliniu ryšiu (angl. roaming) Ukrainos viduje ir iš Ukrainos į Lietuvą – 8,5 centus už minutę. 1 GB duomenų Ukrainoje esantiems abonentams kainuos apie 2 eurus. Į Ukrainą iš Lietuvos siunčiamos trumposios SMS žinutės kaina išliks 8 centai, o iš Ukrainos į Lietuva – 5 centai.

„Ukrainai ir toliau patiriant agresiją mūsų palaikymas ir parama šiai šaliai negali mažėti. Mobilusis ryšys yra viena iš svarbiausių paslaugų šiuolaikiniame pasaulyje, todėl norime, kad Lietuvoje prieglobstį radę ukrainiečiai ir gimtinėje likę jų artimieji galėtų lengviau palaikyti bendravimą. Be to, prieinamesnis tarptinklinis ryšys yra svarbus ir išties nemažam būriui mūsų tautiečių, organizuojančių ir teikiančių Ukrainai įvairią pagalbą“, – sako „Telia“ verslo klientų vadovas Daniel Karpovič.

Anot D. Karpovič, sprendimas pratęsti žemesnių tarifų galiojimą priimtas, nepaisant augusių ryšio paslaugų teikimo kaštų. Kiekvieną mėnesį tarp Lietuvos ir Ukrainos „Telia“ tinkle atliekamų skambučių trukmė vidutiniškai siekia apie 220 tūkst. minučių. Skambučių apimtys yra panašios kaip ir praėjusiais metais. Ukrainietiškus numerius naudojančių asmenų skaičius bendrovės tinkle pernai, lyginant su 2021 metais, išaugo 3 kartus, o šiemet išliko stabilus.

„Telia“ ne tik sumažino ryšio tarp Lietuvos ir Ukrainos tarifus, tačiau partneriams Ukrainoje perdavė naudotos tinklo įrangos, kuri padeda atstatyti karo metu suniokotą infrastruktūrą ir užtikrinti stabilų ryšį Ukrainos gyventojams ir verslams. Į savo laisvę ginančią šalį „Telia“ išsiųstų bazinių stočių užtektų padengti kelią nuo Vilniaus iki Klaipėdos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!