Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/nuolaidos/rysiai/85492/telia-ir-naujais-metais-taikys-pigesni-mobiluji-rysi-tarp-ukrainos-ir-lietuvos/spausdinti/

„Telia“ ir naujais metais taikys pigesnį mobilųjį ryšį tarp Ukrainos ir Lietuvos

Publikuota: 2022-12-26 13:07
Skyrius: Ryšiai, navigacija
Paskelbė: Pranešimas spaudai

„Telia“ kartu su kitais didžiausiais Europos operatoriais dar mažiausiai trims mėnesiams, iki kovo pabaigos, pratęsia sumažintus mobiliojo ryšio tarifus tarp Ukrainos ir Lietuvos. Ukrainietiškus numerius naudojančių asmenų skaičius „Telia“ mobiliojo ryšio tinkle Lietuvoje lapkritį buvo beveik 3 kartus didesnis nei praeitais metais, o duomenų vartojimas pastarąjį pusmetį išaugo 152 kartus lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai.

„Telia“ ir naujais metais taikys pigesnį mobilųjį ryšį tarp Ukrainos ir Lietuvos

Skambučiai iš Lietuvos į Ukrainą toliau kainuos nuo 0,06 euro už minutę, o mobilieji duomenys Ukrainoje bus pigesni, nei nustatyta reguliuojama kainodara tarp ES šalių operatorių.   

„Karas jau trunka beveik 10 mėnesių, tad turime nepamiršti ir karo baisumus kenčiančių ukrainiečių. Prieš kelis mėnesiu Ukrainai išsiuntėme labai reikalingos įrangos mobiliojo ryšio tinklų atstatymui, o dabar pratęsiame ir pigesnį mobilųjį ryšį. Nuolat ieškome būdų kaip dar labiau padėti karo varginamai šaliai ne tik laimėti, bet ir kuo greičiau atstatyti jų ryšio infrastruktūrą“ – sako „Telia“ verslo klientų vadovas Daniel Karpovič.

Didžiausias iš Ukrainos atvykusių abonentų skaičius buvo fiksuojamas kovo mėnesį, o nuo to laiko sumažėjo 3 kartus. Pasak D. Karpovič, tai gali būti dėl to, kad nuo karo bėgantys Ukrainos gyventojai jau pradėjo naudotis ir vietinėmis SIM kortelėmis, grįžo namo ar išvyko į kitas šalis. Taip pat tai gali lemti ir sugriauta ryšio infrastruktūra bei nuolatiniai elektros trikdžiai. Būtent dėl jų šalyje nėra užtikrinto mobiliojo ryšio stabilumo.

Balso skambučių vartojimas išlieka stabilus ir siekia apie 220 000 minučių per mėnesį. Visą rudenį tiek balso skambučiai, tiek mobiliųjų duomenų vartojimas išliko stabilūs.

Šis „Telia“ ir kitų didžiųjų ES bei Ukrainos operatorių susitarimas pagrįstas gera valia ir savanoriškumu mažinant didmenines tarptinklinio ryšio ir tarptautinių skambučių užbaigimo kainas tiek, kad jos tik padengtų paslaugų teikimo sąnaudas, o galutiniai naudos gavėjai visų pirma būtų jų klientai.  

Trumposios SMS žinutės siuntimas – nuo 0,08 euro. Tarptinklinio ryšio (angl. roaming) skambučio minutė Ukrainoje skambinant į Lietuvą kainuos nuo 0,085 euro, o SMS – 0,005 euro. Mobilieji duomenys naudojantis tarptinkliniu ryšiu kainuos apie 2 eurus už 1 GB.

Bendrovė iki šiol visiems ukrainiečių pabėgėliams Lietuvoje suteikia neribotą kiekį išankstinio mokėjimo paslaugos „Ežys“ SIM kortelių, o Ukrainos verslui, persikeliančiam į Lietuvą, suteikiami specialūs „Telia“ pasiūlymai ir nemokamos IT konsultacijos. „Telia“ internetu ir televizoriais aprūpino visus pabėgėlių centrus Lietuvoje ir už daugiau kaip 50 tūkst. eurų nupirko specialių telefonų ukrainiečiams. Nuo karo Ukrainoje pradžios „Telia“ parama Ukrainai jau viršijo 300 tūkst. eurų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!