Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/nuolaidos/rysiai/83065/telia-pigesni-mobiluji-rysi-tarp-ukrainos-ir-lietuvos-uztikrins-visa-vasara/spausdinti/

„Telia“ pigesnį mobilųjį ryšį tarp Ukrainos ir Lietuvos užtikrins visą vasarą

Publikuota: 2022-05-31 09:30
Skyrius: Ryšiai, navigacija
Aut. teisės: ©15min, UAB
Paskelbė: 15min.lt / Pranešimas spaudai

„Telia“ kartu su kitais didžiausiais Europos operatoriais dar gegužės pradžioje sumažintos mobiliojo ryšio kainos tarp Ukrainos ir Lietuvos galios visą vasarą. Skambučiai iš Lietuvos į Ukrainą kainuos nuo 0,05 euro už minutę, o mobilieji duomenys Ukrainoje bus pigesni, nei nustatyta reguliuojama kainodara tarp ES šalių operatorių.

„Toliau intensyviai bendradarbiaujame su operatoriais Ukrainoje ir dedame visas pastangas siekdami užtikrinti sumažintas paslaugų kainas. Mėnesio pradžioje skambučių į Ukrainą kainą sumažinome beveik 4 kartus ir tikime, kad šios kainodaros išlaikymas iki pat rugpjūčio pabaigos padės nuo karo bėgantiems ukrainiečiams lengviau bendrauti su šalyje likusiais artimaisiais“ – pranešime spaudai sako „Telia Lietuvos“ verslo klientų vadovas Daniel Karpovič.

Skambučiai iš Lietuvos į Ukrainą visą vasarą kainuos 0,05 euro už minutę verslo klientams ir 0,06 euro – privatiems. Trumposios SMS žinutės siuntimas – nuo 0,08 euro. Tarptinklinio ryšio (angl. roaming) skambučio minutė Ukrainoje skambinant į Lietuvą kainuos nuo 0,085 euro, o SMS – 0,005 euro. Mobilieji duomenys naudojantis tarptinkliniu ryšiu kainuos apie 2 eurus už 1 GB.

Šis „Telia“ ir kitų didžiųjų ES bei Ukrainos operatorių susitarimas pagrįstas gera valia ir savanoriškumu mažinant didmenines tarptinklinio ryšio ir tarptautinių skambučių užbaigimo kainas tiek, kad jos tik padengtų paslaugų teikimo sąnaudas, o galutiniai naudos gavėjai visų pirma būtų jų klientai.

Nuo Rusijos pradėto karo Ukrainoje pradžios vasario 24 d. iki kovo 31 d. „Telia“ visas ryšio paslaugas į Ukrainą teikė nemokamai, o visą balandį paslaugoms taikė 80 proc. nuolaidą. Nuo karo Ukrainoje pradžios „Telia“ parama Ukrainai jau viršijo 300 tūkst. eurų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!