Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/nuolaidos/kompiuterija/78355/microsoft-ne-pelno-siekiancioms-organizacijoms-lietuvoje-ir-toliau-nemokamai-teiks-parama/spausdinti/

„Microsoft“ ne pelno siekiančioms organizacijoms Lietuvoje ir toliau nemokamai teiks paramą

Publikuota: 2021-06-02 15:44
Skyrius: Kompiuterija
Paskelbė: Pranešimas spaudai

Technologijų kompanija „Microsoft“ ne pelno siekiančioms ir nevyriausybinėms organizacijoms jau ne vienerius metus kai kuriuos savo produktus suteikia nemokamai. Taip stengiamasi padėti pilietiškoms bendruomenėms, kovojančioms su šiandien pasaulį užklupusiais socialiniais ir aplinkosaugos iššūkiais. Praėjusiais metais socialinės atsakomybės programų metu nevyriausybinėms organizacijoms visame pasaulyje „Microsoft“ skyrė apie 234 milijonų JAV dolerių vertės paramą. Lietuvoje galimybę nemokamai arba su didelėmis nuolaidomis naudotis savo produktais kompanija suteikė 21-ai ne pelno siekiančiai organizacijai.

„Microsoft“ ne pelno siekiančioms organizacijoms Lietuvoje ir toliau nemokamai teiks paramą

Skatina socialinę gerovę

Viena iš pagalbos ne pelno siekiančioms organizacijoms iniciatyvų – „Tech for Social Impact“. Jos vizija – įgalinti tokio tipo organizacijas, kad šios galėtų skatinti socialinę gerovę. Iniciatyvos metu teikiama parama komandoms, kurių misija – kovoti su įvairiomis visuomeninėmis problemomis, pavyzdžiui, teikti pagalbą vargšams, tobulinant švietimo sistemą ar siekiant socialinės gerovės.

Tarp organizacijoms teikiamų įrankių – „Microsoft“ debesijos sprendimai „Azure“, „Dynamics 365“ ir „Microsoft 365“. Taip pat programų paketas „Office 365“ bei duomenų valdymo platformos „Power BI Desktop“ ir „Power BI Pro“. Kai kurie sprendimai pasiekiami visiškai nemokamai, jei jais naudojasi iki 5 ar 10 komandos narių, tačiau kitiems suteikiamos reikšmingos nuolaidos.

Ši dotacijų programa tęsia beveik keturių dešimtmečių tradiciją, kai „Microsoft“ kompanija teikia pagalbą nevyriausybiniam sektoriui. Vien per praėjusius metus kompanija daugiau nei 50 tūkst. organizacijų 140 pasaulio šalių paaukojo daugiau nei 234 milijonus JAV dolerių – grynais, programine įranga ir paslaugomis. Tarp paramą gavusių šalių yra ir Lietuva – čia kompanija nemokamus įrankius suteikė 21-ai ne pelno siekiančiai organizacijai.

Parama skiriama ne pelno siekiančioms ir nevyriausybinėms organizacijoms, kurių statusas oficialiai patvirtintas valstybinių institucijų, ir kurių misija – padėti vietinėms bendruomenėms. Tokių komandų atstovai gali registruotis „Microsoft“ puslapyje, kur reikalingus duomenis galima nesudėtingai pateikti sekant paprastą 3 žingsnių instrukciją.

Skatina tvarumą

Kompanija taip pat remia ne pelno siekiančias organizacijas, kurių dėmesio centre – pasaulinės aplinkosaugos problemos. Šiai misijai skirta „Microsoft“ programa „ AI for Earth “.

Ja siekiama remti projektus, kuriuose naudojamos dirbtinio intelekto technologijos, skirtos tobulinti ar pakeisti būdus, kaip prižiūrimos, modeliuojamos ir valdomos natūraliosios sistemos Žemės planetoje.

Programa dėmesį atkreipia į keturias pagrindines sritis, turinčias didžiausią įtaką tvariai ateičiai. Agrokultūrai ir augančio gyventojų skaičiaus mitybos problemoms. Vandeniui ir jo išteklių išsaugojimui bei apsaugai. Biologinei įvairovei bei papildomoms priemonėms nykstančių gyvūnų rūšių apsaugai nuo išnykimo. Klimato kaitai ir jos poveikiui pasaulio bendruomenėms.

Ši iniciatyva yra kompanijos programos „ AI for Good “ dalis ir suteikia prieigą prie debesų kompiuterijos programų paketo „Azure“. Priklausomai nuo projekto dydžio, organizacijoms skiriami 5, 10 ar 15 tūkst. JAV dolerių vertės kreditai, kuriuos komandos gali išnaudoti programoms įsigyti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!