Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/nuolaidos/kompiuterija/72239/kaspersky-sprendimai-puse-metu-medicinos-istaigoms-tapo-nemokami/spausdinti/

„Kaspersky“ sprendimai pusę metų medicinos įstaigoms tapo nemokami

Publikuota: 2020-03-24 21:09
Skyrius: Kompiuterija
Paskelbė: Pranešimas spaudai

„Kaspersky“ pusę metų* nemokamai teiks medicinos įtaigoms visame pasaulyje licencijas apsaugos nuo kibernetinių grėsmių produktams. Kalbama apie įmonėms skirtus sprendimus galinei įrangai ir debesijos infrastruktūrai: „Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus“, „Kaspersky Security Microsoft Office 365“ programai, „Kaspersky Endpoint Security“ verslui ir išplėstinė bei „Kaspersky Security“ virtualiai ir debesijos aplinkai.

„Kaspersky“ sprendimai pusę metų medicinos įstaigoms tapo nemokami

Medicinos įstaigos šiandien mobilizuoja visas jėgas, todėl labai padidėjo sveikatos apsaugos sistemų apkrova. Tokiu metu medicinos įrangos stabilumo užtikrinimo ir prieigos prie informacijos be trikčių klausimai, taip pat pacientų asmeninių duomenų apsauga tam ypač kritinė.

„Medicinos įstaigos daugelyje pasaulio šalių dirba ties savo galimybių riba, naudodama visus galimus išteklius kovai su infekcija dėl žmonių gyvybių. Šioje sudėtingoje situacijoje esame pasirengę palaikyti medicinos bendruomenę ir siūlome gydymo įtaigoms nemokamas mūsų korporacinių produktų licencijas“, – sako „Kaspersky“ įmonės direktorius Baltijos šalims, Andis Šteimanis.

„Kaspersky“ rekomenduoja medicinos organizacijoms imtis šių priemonių:

1) Apmokyti medicinos ir administracinį personalą naudojamos kompiuterinės įrangos saugaus darbo įgūdžių, būtent elgesio tinkle taisyklių, tinkamai elgtis su paskyromis ir slaptažodžiais, elektroniniu paštu, USB įrenginiais, paaiškinti bendradarbiams galimas rizikos rūšis ir būdus joms išvengti.

2) Jei apsaugos sprendimas įstaigoje jau priimtas, įsitikinkite, kad jis įdiegtas ir atnaujintas visuose įrenginiuose; įjunkite tarptinklinį ekraną, kad užtikrintumėte apsaugą nuo grėsmių, kurias kelia tinklas; ir įsitikinkite, kad sprendimas apsaugo nuo užšifruojančių programų, nes ši grėsmė viena iš labiausiai paplitusių medicinos įstaigose;

3) Įsitikinkite, kad visa specifinė medicinos įranga būtų tinkamai nustatyta. Jei artimiausioje ateityje planuojate įsigyti papildomą įrangą, reikia parengti veiksmų planą, leidžiantį greitai nustatyti ir nustatyti visus naujus įrenginius;

4) Kai kurios ligoninės skubiai samdo naujus darbuotojus, tai reiškia, kad padidės prie tinklo prijungtas galinių įrenginių kiekis, įskaitant asmeninius. Taip kyla papildoma rizika, todėl svarbu nedelsiant užtikrinti visų prie korporacinio tinklo prijungtų naujų įrenginių apsaugą. Geriau iš anksto parengti saugumo politiką ir gauti reikiamas licencijas, kad, esant būtinybei, ji būtų įdiegta minėtuose įrenginiuose.

Medicinos įstaigos gali gauti nemokamas „Kaspersky“ produktų licencijas, jei kreipsis į bendrovės partnerius.

* Pasiūlymu galite pasinaudoti nuo 2020 m. kovo 23 d. iki birželio 23 d.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!