Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/nuolaidos/kompiuterija/44198/balandi-skatins-registruoti-domenus-lietuviskais-rasmenimis/spausdinti/

Balandį skatins registruoti domenus lietuviškais rašmenimis

Publikuota: 2014-04-02 12:44
Skyrius: Kompiuterija
Paskelbė: Domenai.lt

Prisidėdami prie lietuvių kalbos naudojimo internete skatinimo ir minint 10 metų sukaktį, kai pradėta interneto svetainių pavadinimus registruoti ir lietuviškais rašmenimis, domenų registravimo ir hostingo paslaugų teikėjas Domenai.lt palaiko Kauno technologijos universiteto, kuris yra .lt domeno administratorius, iniciatyvą ir visą balandžio mėnesį subdomenų su savitosiomis lietuviškomis raidėmis registravimui taikys ypatingai mažą kainą.

„Sveikinu ir palaikau šią iniciatyvą, nes domenai lietuviškais rašmenimis ne tik padeda išsaugoti mūsų unikalią kalbą, bet ir skatina nustoti švepluoti internete. Tai tikrai labai patriotiška, kai lietuviškos verslo įmonės savo reprezentacines svetaines, internetines parduotuves ar kitą veiklą internete registruoja būtent taip, kaip tai skamba realybėje. Tokią galimybę turime jau dešimtmetį ir ši paslauga sparčiai populiarėja, todėl norime dar labiau paskatinti visus mylinčius savo kalbą registruoti domenus lietuviškomis raidėmis ir balandžio mėnesį skelbiame .lt subdomenų akciją“, – sako Domenai.lt valdančios UAB „Bartus pro“ vadovas Donatas Bartusevičius.

Balandį skatins registruoti domenus lietuviškais rašmenimis

Domeną su lietuviškomis raidėmis galima registruoti ne tik naudojant interneto svetainę Lietuvoje, bet ir užsienyje, nes užsienio rinkai galima turėti identišką domeną be lietuviškų raidžių. Tokiu atveju, abu domenai gali būti susieti su ta pačia svetaine ir vartotojai surinkę abu adresus interneto naršyklėje pateks į tą patį puslapį.

Suteikdami interneto bendruomenei progą palankesnėmis sąlygomis įkurti subdomenus, kurių varduose naudojamos savitosios lietuvių kalbos abėcėlės raidės, visą balandžio mėnesį naujų IDN subdomenų įkūrimui paslaugų teikėjams bus taikoma speciali kaina – 5 Lt + PVM.

Domenas – yra internetinės svetainės adresas, kurio pavadinimas sudarytas iš raidžių, skaičių ir kitų ženklų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!