Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/nuolaidos/kompiuterija/31373/legali-programine-iranga-uz-penktadali-kainos/spausdinti/

Legali programinė įranga – už penktadalį kainos

Publikuota: 2011-10-21 12:30
Skyrius: Kompiuterija
Paskelbė: LEGALO

Legali programinė įranga - už penktadalį kainos90 proc. Europos moksleivių savo kompiuteriuose naudoja nelegalią programinę įrangą. Tai rodo „IDC BSA“ vardu atliktas tyrimas, kurį užsakė kompanija „LEGALO“. Atsižvelgdama į informacinių technologijų mokymosi ir mokymo procese svarbą, kompanija siūlo Lietuvos mokytojams ir besimokantiesiems įsigyti legalios programinės įrangos už penktadalį kainos internetinėje parduotuvėje.

Internetinėje parduotuvėje „legalo.eu“ moksleiviai, studentai ir mokytojai jau gali įsigyti „Microsoft“, „Adobe“ ir „video2brain“ programų 80 proc. pigiau. Legalūs produktai suteikia garantiją, kad kompiuteriai bus apsaugoti nuo daugelio techninių problemų, o programos nuolat atnaujinamos.

„Naudodamasis piratine įranga, žmogus ne visuomet supranta, kad daro nusikaltimą. Dauguma net nežino, jog jų įranga yra nelegali. Jos naudojimas – tai ne tik pavojus kompiuteriui, bet ir intelektinės nuosavybės vagystė. Šiandien už tyčinį autoriaus teisių pažeidimą, priklausomai nuo nusikaltimo sunkumo, gali būti paskirta bauda arba laisvės atėmimas. Nelegalios programinės įrangos turėtojams aktualu ir tai, kad piratų ir neteisėtai programine įranga besinaudojančių vartotojų susekamumas darosi vis paprastesnis. Taip pat paprasčiau priversti juos prisiimti atsakomybę už savo veiksmus“, – sako bendrovės „LEGALO“ ryšių skyriaus vadovas Ronny Drexel.

Kompanijos „LEGALO“ tikslas – išplėsti nebrangios, originalios ir licenzijuotos programinės įrangos moksleiviams bei studentams pasiūlą visoje Europoje. Taip siekiama populiarinti legalios programinės įrangos naudojimą akademinėje aplinkoje. Internetinė legalios programinės įrangos parduotuvė veikia jau dešimtyje Rytų Europos šalių. Glaudūs ryšiai su gamintojais užtikrina galimybę ištisus metus moksleiviams ir mokytojams pateikti mažas kainas.

Be programinės įrangos dar siūloma mokomoji vaizdo medžiaga. Tai – gerai pasaulyje žinomos „video2brain“ kompanijos sukurta mokomoji medžiaga anglų kalba, padėsianti savarankiškai gilinti žinias.

Norint pasinaudoti galimybe pirkti legalo.eu internetinėje parduotuvėje pigiau terekia įrodyti, kad esi moksleivis, studentas arba mokytojas. Įrodymu gali būti mokyklos ar universiteto elektroninis laiškas arba įkeliama moksleivio pažymėjimo kopija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!