Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/nuolaidos/kompiuterija/22001/turi-el-pasto-dezute-turi-ir-medi/spausdinti/

Turi el. pašto dėžutę – turi ir medį

Publikuota: 2010-03-08 13:24
Skyrius: Kompiuterija
Paskelbė: Duomenų centras, UAB

Ar nors kartą susimąstėte, kaip veikia Jūsų el. pašto dėžutė? Atsakymas vienareikšmis – kiekviena el. pašto dėžutė veikia tik elektros energijos dėka. Ji yra patalpinta interneto serveryje, kuris naudoja elektros energiją. Populiarėjant internetui, geometrine progresija daugėja ir duomenų centrų, talpinančių interneto serverius. Visa tai didina suvartojamos elektros energijos kiekį. Šiuo metu pasaulyje duomenų centrai sunaudoja apie 2% visos pagaminamos elektros energijos, prie kurios prisideda ir kiekviena veikianti el. pašto dėžutė.

UAB „Duomenų centras“, suprasdamas, kokią žalą informacinės technologijos daro aplinkai, ėmėsi atsakingo verslo iniciatyvos. Šiais metais įmonė pasirašė sutartį su Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija, kad už kiekvieną klientą Kuršių nerijoje bus pasodintas medis.

Pasak įmonės vadovo, technikos mokslų daktaro Remigijaus Lauručio, kiekvieną pavasarį įmonės darbuotojai vyks į Kuršių neriją ir sodins iš miškinininkų įsigytus medelius nurodytose vietose. Įmonė tikisi, kad ši akcija atkreips visuomenės dėmesį į elektros energijos taupymo problemas ir skatins stengtis taupyti gamtos išteklius – visad išjungti nenaudojamus kompiuterius, naudoti tik ekonomišką techninę bei programinę įrangą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!