Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/nuolaidos/kompiuterija/1013/sonex-kompiuteriai-nemokamai-dalins-antivirusines-programas/spausdinti/

„Sonex Kompiuteriai“ nemokamai dalins antivirusines programas

Publikuota: 2005-04-22 08:33
Skyrius: Kompiuterija
Paskelbė: Sonex Co.

UAB „Sonex Kompiuteriai“ šių metų balandžio 26 – gegužės 4 dienomis rengia specialią saugaus darbo su kompiuteriu akciją, kurios metu visiems pageidaujantiems bendrovės salonų 11 Lietuvos miestų lankytojams nemokamai dalins „Panda Software“ informacijos apsaugos programas ir aiškins saugaus darbo kompiuteriu pagrindus. Tuo tarpu įmonės ir organizacijos galės savo kompiuterių tinkluose nemokamai išbandyti integruotus techninius – programinius informacijos apsaugos sprendimus „Panda Antivirus GateDefender“.

Kaip sakė „Sonex Kompiuterių“ mažmeninės prekybos departamento direktorius Aivaras Tamulaitis, akcijos tikslas - paskatinti vartotojus dar labiau susirūpinti darbo su kompiuteriu saugumu, supažindinti juos su saugaus darbo taisyklėmis ir informacijos apsaugos priemonėmis.

„Siekdami skatinti šalyje informacinių technologijų plėtrą, „Sonex Kompiuteriai“ plečia ne tik gamybinę, bet ir šviečiamąją veiklą“ – sakė A.Tamulaitis. - „Saugus darbas kompiuteriu yra vienas iš mūsų šviečiamosios veiklos prioritetų, kadangi įvairios informacijos saugumo problemos – virusai, įsilaužimai, pašto šiukšlės – reklaminiai laiškai ir kt. – trukdo vartotojams susikaupti ir dirbti savo darbą, efektyviai išnaudoti kompiuterio teikiamas galimybes“. Informacijos saugumo problemos, pasak A.Tamulaičio, ypač svarbios namų vartotojams, kadangi jie turi mažiau patirties ir jiems negali padėti įmonių kompiuterinių sistemų administratoriai.

Akcijos datas bendrovė pasirinko neatsitiktinai – 1999 metų balandžio 26 dieną daugelyje pasaulio (ir Lietuvos) kompiuterių „sprogo Černobylis“ – suveikė tai dienai užprogramuotas CIH (Černobylio) virusas, kuris sugadino kompiuteriuose esančią informaciją ir pridarė nemažai nuostolių. Tuo tarpu beveik po metų, 2000 metų gegužės 4 dieną, per pasaulį nusirito „Meilės viruso“ banga – elektroninio pašto žinutę su tema „I Love You“ atidaryti susigundė ir savo kompiuterius apkrėtė šimtai tūkstančių kompiuterių vartotojų. Šio viruso padaryti nuostoliai analitikų yra vertinami milijardais JAV dolerių. Beje, šis virusas pasaulyje pagarsino ir Lietuvą, nes pirmoji jo modifikacijų buvo lietuviška – nemokantiems angliškai apkrėsto laiško tema buvo pakeista į „Susitikime šį vakarą kavos puodukui“.

Informacijos kompiuterių tinkluose saugumu „Sonex Kompiuteriai“ siūlo pasirūpinti ir įmonėms. Jos galės savo kompiuterių tinkle išbandyti „Panda Software“ integruotus techninius – programinius informacijos apsaugos sprendimus „Panda Antivirus GateDefender“ (vartų sargas). Šių sprendimų paskirtis – užkirsti kelią į įmonių bei organizacijų kompiuterinius tinklus virusams, kenkėjiškoms programoms bei įsilaužėliams. „GateDefender“ įrenginys yra įjungiamas tarp įmonės kompiuterinio tinklo ir interneto užsklandos (firewall) ir tikrina visą informaciją, kuri yra atsiunčiama arba išsiunčiama iš įmonės vidinio tinklo. Įrenginys itin dideliu greičiu gali skanuoti 7 skirtingais ryšių protokolais siunčiamą informaciją ir garantuoti patikimą apsaugą nuo išorinių kenkėjų atakų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!