Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/27528/tarptautineje-ziniu-parodoje-apie-tapatybes-vagystes/spausdinti/

Tarptautinėje žinių parodoje – apie tapatybės vagystes

Publikuota: 2011-02-03 17:12
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Mykolo Romerio universitetas

Mykolo Romerio universitetas (MRU), dalyvaudamas 9-ojoje tarptautinėje žinių parodoje „Mokymasis. Studijos. Karjera 2011“, vykstančioje Vilniuje, „Litexpo“ parodų ir kongresų centre, siūlo parodos lankytojams netradicinių paskaitų.

Vasario 4 d. 12 val. (salėje 5.3) MRU Elektroninio verslo bei Bankininkystės ir investicijų katedrų lektorius Marius Laurinaitis seminare-detektyve intriguos šiuo metu itin aktualia tema – „Tapatybės vagystės“.

Seminaro metu bus vaizdžiai atsakyta į kylančius klausimus: jaučiate, kad kažkas vagia jūsų tapatybę, o nežinote, kaip ir kas tai daro? Nerimaujate dėl savo duomenų, garbės ir orumo internete, tačiau juk tiek draugų drąsiai mėgaujasi socialinio tinklo „Facebook“ teikiamomis galimybėmis. Mėginate naudotis elektronine bankininkyste ir rūpi apsipirkti internetu, tačiau ar tikrai tai saugu?

„Vartotojai ankščiau elektroninės erdvės kaitą stebėjo stovėdami nuošalyje, tačiau dabar jie stovi pačiame centre ir formuoja internetą patys, taip perkeldami į elektroninę erdvę vis daugiau informacijos apie save. Kitaip tariant, fizinę tapatybę paverčiame elektronine. Tačiau elektroninėje erdvėje, kurioje nėra ribų, valstybės sienų, pilnos kontrolės, susidaro palankios sąlygos kažkam pasikėsinti į Jūsų elektroninę tapatybę. Nukentėti gali asmens orumas ir garbė, taip pat ir finansai“, – sako lektorius Marius Laurinaitis.

MRU studentas Mantas Šalčius savo tinklaraštyje apie dėstytoją Marių Laurinaitį rašo: „Tai žmogus, kuris ne tik idealiai išmano savo dėstomą dalyką, bet ir nuolat domisi naujovėmis. Žmogus, kuris turi stulbinamų pedagoginių sugebėjimų. Daug kas galėtų iš jo pasimokyti, kaip priversti studentą ne tik neužmigti, bet ir išbūti pusantros valandos įdėmiai kemšant pateikiamą informaciją į savo galvą. Jei tik pradedi jaust, kad teorija per paskaitą pradeda atsibosti, tuoj išgirsti kokį nors linksmą nutikimą iš dėstytojo studijų metų, darbo FNTT ar šiaip gyvenimo“.

Apie kitus parodos renginius galite sužinoti parodos interneto tinklalapyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!