Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/24052/holivudas-turi-nauja-priesa/spausdinti/

Holivudas turi naują priešą

Publikuota: 2010-06-27 19:09
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Holivudas turi naują priešą. Anksčiau tai buvo „torrent“ portalų naudotojai, kurie siųsdavosi filmus, o dabar tai teisėtą veiklą imituojantys mokami tinklalapiai.

Tik už keletą dolerių per mėnesį esą teisėtai jie siūlo prieigą prie milžiniškų kinotekų.

Holivudas turi naują priešą

„Cinema Expo“ parodos atidaryme vykusios konferencijos metu kino studijos „Paramount Pictures“ generalinis direktorius Fredas Hantsberis pasakė: „Šiandien tai labiausiai paplitęs prieigos būdas prie piratinio turinio“. Jo teigimu, Holivudo filmų originalios versijos patenka į tokius tinklalapius praėjus kelioms dienoms nuo prekybos pradžios. Kai tik filmas išleidžiamas fiziniuose kaupikliuose, kino teatre padaryta jo kopija tuoj pat keičiama į geresnės kokybės vaizdo įrašą.

Konferencijoje buvo paminėta, kad tokie tinklalapiai labiausiai paplitę Rusijoje, Ukrainoje, Kolumbijoje, Vokietijoje ir Šveicarijoje.

Dažnai tokos interneto svetainės atrodo labai respektabiliai, jose net talpina reklamą stambios agentūros, taip tik didindamos vartotojų pasitikėjimą piratais.

Fredas Hantsberis pažymėjo, kad šie tinklalapiai ne tik pažeidžia autorines teises, bet ir nevengia mokėjimo kortelių duomenų vagysčių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!