Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/23610/atsisveikinimo-su-facebook-diena-mines-tik-2-proc-jav-vartotoju/spausdinti/

Atsisveikinimo su „Facebook“ dieną minės tik 2 proc. JAV vartotojų

Publikuota: 2010-06-01 07:49
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Ar girdėjote apie „Išėjimo iš „Facebook“ dieną“? Jei negirdėjote, tai tokių, kaip jūs, yra ir daugiau. Reaguodami į iškilusias „Facebook“ privatumo problemas, grupė vartotojų sugalvojo kažką panašaus į atmintiną dieną, tikėdamiesi, kad tūkstančiai vartotojų paseks jų pavyzdžiu ir panaikins savo „Facebook“ profilius gegužės 31 d., praneša pcmag.com. Ši diena atėjo ir „Vision Critical“ atlikus naują tyrimą, paaiškėjo, kad „Išėjimo iš „Facebook“ diena nepavyko.

Atsisveikinimo su „Facebook“ dieną minės tik 2 proc. JAV vartotojų

Nėra aišku, ar nepavykusio bandymo priežastis yra vartotojų abejingumas, ar naujausi „Facebook“ privatumo nustatymų pakeitimai. „Facebook“ valdybos pirmininkas Markas Zuckerbergas pranešė apie naujus paprastesnius „Facebook“ privatumo nustatymus praėjusią savaitę įvykusioje spaudos konferencijoje. Taip pat jis pranešė apie dalinimosi informacija, kuria „Facebook“ suteikia asmenims, nesantiems vartotojo draugais, pokyčius ir apie kitus pakeitimus.

Įvairios institucijos ir vartotojai gyrė naująją „Facebook“ privatumo poziciją. Pasak „Vision Critical“, 61 proc. iš 699 apklaustų vartotojų sakė esantys patenkinti „Facebook“ reakcija į kilusį susirūpinimą dėl jos operacijų privatumo, nors 81 proc. ir toliau ketina būti atsargesni, pateikdami informaciją ir dalindamiesi ja šiame tinkle.

Tik 11 proc. apklaustų vartotojų girdėjo apie „Išėjimo iš „Facebook“ dieną tuo metu, kai „Vision Critical“ vykdė tyrimą. 22 proc. iš tų 11 proc. teigė, kad ištrins savo profilius. Jų kiekis (apytiksliai apskaičiuotas) rodo, kad tik 2 proc. visos JAV „Facebook“ vartotojų bazės planuoja panaikinti savo profilius. „Išėjimo iš „Facebook“ dienos“ oficialioje interneto svetainėje yra 25 157 „patvirtinti“ asmenys, kurie planuoja palikti „Facebook“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!