Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/2326/jav-spec-tarnybos-pripazino-slapto-kodo-egzistavima-spausdintuvuose/spausdinti/

JAV spec. tarnybos pripažino slapto kodo egzistavimą spausdintuvuose

Publikuota: 2005-10-23 10:57
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Critical Security

Stambiausių spausdintuvų gamintojų spalvoti lazeriniai spausdintuvai palieka dokumentuose užšifruotus atpažinimo kodus, kurie yra žinomi JAV spec. tarnyboms.

Apie tai pranešė San-Franciske esantis „Electronic Frontier Foundation“ padalinys, besispecializuojantis vartotojų teisių apsaugoje.

Jav slaptoji tarnyba pripažino, kad spausdintuvuose esanti sekimui skirta informacija yra dalis susitarimo, pasiekto su eile lazerinių spausdintuvų gamintojų, kaip teigiama pinigų klastotojų išaiškinimui. Ekspertų grupei pavyko iššifruoti informaciją užkoduotą „Xerox DocuColor“ spausdintuve.

Informacija, kiekvienos kopijos spausdinimo metu yra patalpinama dokumente mikroskopinių geltonų taškelių pavidalu, tam tikra tvarka. Šiuos taškus galima pamatyti tik po mikroskopu, ultravioletinėje šviesoje.

„Electronic Frontier Foundation“ nustatė, kad spausdinant dokumente patalpinama kopijos pagaminimo data ir laikas, taip pat spausdintuvo serijinis numeris.

„Electronic Frontier Foundation“ pareiškime teigiama, kad nustatytas slaptų atpažinimo kodų buvimas paplitusiuose šių firmų modeliuose: „Xerox“, „Canon“, „Tektronix“, „Ricoh“, „Lexmark“, „Kyocera“, „Lanier“, „Konica Minolta“, „HP Color LaserJet“, „Epson“, „Brother“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!