Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/17043/indija-sekmingai-isbande-virsgarsine-sparnuotaja-raketa/spausdinti/

Indija sėkmingai išbandė viršgarsinę sparnuotąją raketą

Publikuota: 2009-05-13 10:34
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Indijos mokslininkai ir inžinieriai sukūrė aviacijai, laivynui ir sausumos kariuomenei skirtą sparnuotąją raketą „BrahMos“, pranešė „Defense News“.

Šių 3 tonas sveriančių raketų, kurių ilgis – 8 metrai, o veikimo nuotolis – 290 kilometrų, kūrimo programa buvo vykdoma bendradarbiaujant su Rusijos bendrovės „NPO Mashinostroeyenia“ specialistais. „BrahMos“ gali pasiekti 970 metrų per sekundę – tris kartus didesnį už garso – greitį, ir gali būti leidžiamos iš karinių laivų, sausumos raketinių kompleksų ir naikintuvų.

Laivynui skirtas „BrahMos“ modelis buvo pirmą kartą pristatytas 2006 m. Pranešama, kad Indijos gynybos ministerija užsakė sausumos kariuomenei „BrahMos“ raketų už 2 mlrd. JAV dolerių.

Naujausia „BrahMos“ modifikacija, kuri neseniai buvo sėkmingai išbandyta, yra skirta aviacijai. Šios raketos yra trumpesnės už naudojamas laivyne ir raketiniuose kompleksuose, ir turi patobulintą paleidimo ir nutaikymo sistemą, sakoma pranešime.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!