Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/16987/bridgestone-pristate-vaizdus-atsimenanti-elektronini-popieriu/spausdinti/

„Bridgestone“ pristatė vaizdus „atsimenantį“ elektroninį popierių

Publikuota: 2009-05-10 11:03
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Elektronikos gamintojai „Bridgestone“ kasmetinėje „Display Expo“ parodoje pristatė naujausią savo produktą – e-popierių, praneša DigInfo.tv. Šis plokščiaekranis prietaisas skiriasi nuo kitų vaizduoklių tuo, kad gali išlaikyti įkrautą elektroninę informaciją be jokių papildomų energetinių sąnaudų. Pavyzdžiui, įkrovus laikraščio puslapį, galima išjungti e-popierių ir laikraščio vaizdas vis tiek išliks.

Dėl šios priežasties e-popierius yra ypatingai patrauklus produktas ekologiškai orientuotam verslui. Jis taip pat yra santykinai pigus, kadangi yra pritaikytas masinei gamybai.

„Šiuo metu bendradarbiaujame su klientais ir bandome pritaikyti elektroninį popierių komercinėms reikmėms. Kai kurios Japonijoje ir užsienyje esančios parduotuvės e-popierių jau naudoja vietoje popierinių kainų etikečių. Ateityje mes norėtumėme, kad elektroninis popierius būtų naudojamas fabrikų valdymo, automatizavimo ir logistikos srityse“, – aiškino „Bridgestone“ atstovas.

E-popieriaus veikimo principas yra labai paprastas. Kiekviename vaizduoklyje yra juodų ir baltų elektroninių skysčių, kurie suspausti tarp dviejų elektrodų sluoksnių. Speciali rantuota struktūra sustabdo persiliejimą tarp atskirų pikselių. Padidėjus elektros įtampai viršutiniame arba apatiniame elektrode, teigiamą krūvį turintis juodas skystis nuo įtampos šaltinio pasitraukia, o neigiamą krūvį turintis baltas skystis prie jo priartėja, taip sukurdami juodai-baltą vaizdą.

E-popierius pasikrauna žymiai lėčiau negu skystųjų kristalų vaizduokliai, tačiau ekspertai jau kuria penkis kartus greitesnį variantą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!