Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/11363/kaip-galima-patobulinti-lipnius-uzrasu-lapelius/spausdinti/

Kaip galima patobulinti lipnius užrašų lapelius?

Publikuota: 2008-04-27 08:25
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Jau kurį laiką įvairūs išradėjai bando patobulinti visame pasaulyje populiarius lipnus lapelius užrašams (angl. post-it). Tačiau realiausią tokio modernizavimo koncepciją sugalvojo Masačusetso Technologijų Instituto „Ambient Intelligence Group“ padalinio mokslininkai.

„Quickies“: kaip galima patobulinti lipnius užrašų lapelius?

Naujieji lipnūs lapeliai pavadinimu „Quickies“ naudoja radijo dažnių identifikavimo (RFID), dirbtinio intelekto ir rašto atpažinimo technologijas. Užrašai ne tik pasyviai saugomi popieriuje - informacija taip pat perduodama į kompiuterius arba mobiliuosius telefonus. Taip ją lengviau tvarkyti ir saugoti. Filmuke parodytas prototipo veikimas:

Patys lapeliai ypatingi tik tuo, kad prie kiekvieno iš jų yra pritvirtinta RFID žymė. Taip iškilus poreikiui galima nesudėtingai surasti, kur koks lapelis yra padėtas. Technologijos esmę sudaro specialus rašiklis, taigi, techniniu požiūriu skaitmeninius užrašus galite užrašyti ant bet kokio popieriaus, ir jie bus perkelti į kompiuterį arba mobilųjį telefoną.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!