Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/17398/japonijoje-iphone-nemokamai-dalijami-studentams/spausdinti/

Japonijoje „iPhone“ nemokamai dalijami studentams

Publikuota: 2009-05-31 18:01
Tematika: Švietimas, studijos
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Prestižinis Tokijo universitetas studentams išdalijo šimtus „Apple“ „iPhone 3G“ telefonų – tikimasi, kad tai padės kovoti su paskaitų praleidinėjimu, praneša naujienų agentūra AP.

Stropiam paskaitų lankymui Japonijos universitetuose skiriamas ypač didelis dėmesys, tačiau paskaitas praleidinėjantiems studentams dažnai išsisukti padeda už juos melagingai užsiregistravę bendramoksliai. Tad Tokijo Aoyama Gakuin universiteto Socialinės informatikos mokyklos vadovybė, siekdama efektyviau kovoti su paskaitų praleidinėjimu, 550 studentų jau išdalijo „iPhone“ telefonus.

Taip siekiama kelių tikslų, sakoma pranešime. Pirmiausia, šie telefonai bus naudojami mokymuisi – į juos bus siunčiami žinių patikrinimo testai, paskaitų vaizdo įrašai, kita studijų medžiaga ir kt. Be to, telefonuose esantys GPS imtuvai bus naudojami kaip paskaitų lankymo kontrolės įrankiai, nurodantys studento buvimo vietą.

Pasak dėstytojų, apgaudinėjimo galimybė vis tiek išlieka – savo bendrakursio telefoną į universitetą gali atsinešti jo draugas, tačiau studentai esą labai nenoriai skolina kitiems savo telefonus su pašnekovų sąrašais, SMS žinutėmis, el. pašto laiškais ir kita asmenine informacija, tad tikimasi, kad šis būdas pagerinti lankomumą bus efektyvus.

Aoyama Gakuin universitetas sudarė sutartį su išskirtiniu „iPhone“ telefonų platintoju Japonijoje „Softbank Corp.“ Pranešama, kad iš viso pagal šią telefonų dalijimo programą juos gaus maždaug 1000 studentų. Be to, universiteto vadovybė tikisi, kad dalis juos gavusiųjų ims kurti naudingas programas „iPhone“ vartotojų bendruomenei.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!